Hei igjen,
Neste bryggedag så har vi et ekstra gjæringsspann tilgjengelig, og jeg ønsker å prøve å lage en wit\hveteøl sak.
Jeg har litt begrenset med utstyr tilgjengelig, men vil gjerne lage denne fra ekstrakt, og helst fra ingredienser fra vinogbar.no (kort kjørevei)
Her er mitt eget forslag til fremgangsmåte, utifra en oppskrift jeg fant her på forumet. Har dere noen innvendinger?
2 x 1,5L maltekstrakt hvete
20 g saaz humlepellets (30 min)
20 g tettnanger humlepellets (60 min)
7 g saaz humlepellets (ved kokeslutt)
7g koriander (skal denne være fersk, eller pulver?)
7g appelsinzest (denne? http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_268&products_id=1012 )
Belgian Witbier - WYEAST XL 3944
Planen er å lage 23 liter. Jeg har begrenset med kjelekapasitet og har ingen kjølespiral. Kan jeg koke kun maltekstraktet , ha i humle/krydder, og så ha det på gjæringsspannet, også ha i kaldtvann, og så gjær tilslutt? Eller bør jeg koke så mye vann som mulig sammen med maltekstraktet? Trenger jeg noen poser til homlen av noe slag? Når skal jeg ha i krydderet?
Takk for all hjelp jeg har fått tidligere, dere har vært til stor hjelp
- Martin
Neste bryggedag så har vi et ekstra gjæringsspann tilgjengelig, og jeg ønsker å prøve å lage en wit\hveteøl sak.
Jeg har litt begrenset med utstyr tilgjengelig, men vil gjerne lage denne fra ekstrakt, og helst fra ingredienser fra vinogbar.no (kort kjørevei)
Her er mitt eget forslag til fremgangsmåte, utifra en oppskrift jeg fant her på forumet. Har dere noen innvendinger?
2 x 1,5L maltekstrakt hvete
20 g saaz humlepellets (30 min)
20 g tettnanger humlepellets (60 min)
7 g saaz humlepellets (ved kokeslutt)
7g koriander (skal denne være fersk, eller pulver?)
7g appelsinzest (denne? http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_268&products_id=1012 )
Belgian Witbier - WYEAST XL 3944
Planen er å lage 23 liter. Jeg har begrenset med kjelekapasitet og har ingen kjølespiral. Kan jeg koke kun maltekstraktet , ha i humle/krydder, og så ha det på gjæringsspannet, også ha i kaldtvann, og så gjær tilslutt? Eller bør jeg koke så mye vann som mulig sammen med maltekstraktet? Trenger jeg noen poser til homlen av noe slag? Når skal jeg ha i krydderet?
Takk for all hjelp jeg har fått tidligere, dere har vært til stor hjelp
- Martin