Bård
Norbrygg-medlem
Forleden hjalpo jeg et par kompiser i gang med deres første ølsett. Det var en stout og en bitter, begge fra cooper.
Alt ble gjort etter forskriftene. Gjæren ble hydrert osv. Snitt-temp første døgn var ca 12-14c, men har siste døgn stått på 20c. Ikke det alleminste tegn til liv. De 70 litrene med porter vi satte samtidig med activator gjær, plopper som bare det. Alt ølet har stått i samme lokale med identiske klimaforhold..
Skal jeg kjøpe mer gjær og pitche igjen, eller vente et døgn til? Ølet ble satt sist søndag kl 15. Altså litt for under 48 timer siden..
Alt ble gjort etter forskriftene. Gjæren ble hydrert osv. Snitt-temp første døgn var ca 12-14c, men har siste døgn stått på 20c. Ikke det alleminste tegn til liv. De 70 litrene med porter vi satte samtidig med activator gjær, plopper som bare det. Alt ølet har stått i samme lokale med identiske klimaforhold..
Skal jeg kjøpe mer gjær og pitche igjen, eller vente et døgn til? Ølet ble satt sist søndag kl 15. Altså litt for under 48 timer siden..