To vørterkjølere i ett

Ja, det har jeg jo lest om. Men jeg har da hovedsakelig sett tidspunkter som 1 time (den bitreste humlen), 20 min, 7 min. etc. (=aromahumler).
Så jeg trodde du mente noe annet da tidspunktene var så lave som 5 og 1 minutt.
Men takk for kjapt svar.  :)
 
Og ikke minst er rask nedkjøling viktig for å få et klart øl. Proteinene som forårsaker kjøletåke i ølet feller bare ut ved rask nedkjøling (eller lang kald lagring ned mot 0 grader har jeg forstått)

Leste noe interessant på beersmith http://beersmith.com/blog/2012/04/10/dimethyl-sulfides-dms-in-home-brewed-beer/
prosessen med produksjon av dimetylsulfid fortsetter i vørteren selv etter at vørteren ikke koker. Dette er nok et godt poeng for å kjøle vørteren raskt ned.
 
Det er som med egg da. De slutter heller ikke å koke selv om de tas ut av det kokende vannet, med mindre de blir raskt avkjølt umiddelbart. Så det er strengt nødvendig å stoppe kokingen raskest også når det gjelder vørteren. Smart. :)
 
Tilbake
Topp