Hei.
Etter en lang bryggedag der eg brygga en IPA med tilsammen 200 gram humle på 22.5 liter så kjølte eg ned og whirlpoola.
Eg brukte whirlfloc og whirlpoola etter kjøling, men når eg skulle tappe var det kanskje 10 cm med klar vørter på toppen av enorme mengder "laus" humle (pellets) som var langt over krana.
Eg tappa og det gjekk ei grøn væske i karet før det langsomt blei litt klarare før det blei grønt igjen.
På dette tidspunktet lurer eg på om eg kortslutta litt og tenkte "det er så masse rester med at eg liksågodt kan helle resten av kjelen i gjæringskaret også" og gjorde dette.
Var dette dumt?
Ser på forøvrig på krausen at den er heilt grøn.
Burde eg foreta meg nokke? omtapping? har forøvrig planer om tørrhumling
Etter en lang bryggedag der eg brygga en IPA med tilsammen 200 gram humle på 22.5 liter så kjølte eg ned og whirlpoola.
Eg brukte whirlfloc og whirlpoola etter kjøling, men når eg skulle tappe var det kanskje 10 cm med klar vørter på toppen av enorme mengder "laus" humle (pellets) som var langt over krana.
Eg tappa og det gjekk ei grøn væske i karet før det langsomt blei litt klarare før det blei grønt igjen.
På dette tidspunktet lurer eg på om eg kortslutta litt og tenkte "det er så masse rester med at eg liksågodt kan helle resten av kjelen i gjæringskaret også" og gjorde dette.
Var dette dumt?
Ser på forøvrig på krausen at den er heilt grøn.
Burde eg foreta meg nokke? omtapping? har forøvrig planer om tørrhumling