Jeg er litt usikker på hvordan jeg skal gå videre fram nå.
Jeg høstet av Krausen av en Witbier med WLP400.
Masse fluffy og tjukt skum som jeg hadde i en kolbe med kokt vann som jeg har avkjølt.
Hvordan går jeg nå videre fram for å kunne bruke denne som en ny runde med gjær?
Jeg har sett litt på mrmalty sin gjærkalkulator, men er litt usikker på hvordan jeg skal klassifisere gjæret jeg har.
Skal jeg dekantere vannet etter at alt har samlet seg i bunn og helle på kald DME og kjøre denne i en runde til den har formert seg nok til at jeg får en tykk mengde med gjær?
Kjøle den ned, så kjøre den opp i en gjærstarter som jeg da har klar til bryggedag?
-
Oppsummering:
Har gjærskum, skal jeg kjøre det i en gjærstarter, dekantere, kjøle ned, så lage en ny gjærstarter til bryggedag?
Jeg høstet av Krausen av en Witbier med WLP400.
Masse fluffy og tjukt skum som jeg hadde i en kolbe med kokt vann som jeg har avkjølt.
Hvordan går jeg nå videre fram for å kunne bruke denne som en ny runde med gjær?
Jeg har sett litt på mrmalty sin gjærkalkulator, men er litt usikker på hvordan jeg skal klassifisere gjæret jeg har.
Skal jeg dekantere vannet etter at alt har samlet seg i bunn og helle på kald DME og kjøre denne i en runde til den har formert seg nok til at jeg får en tykk mengde med gjær?
Kjøle den ned, så kjøre den opp i en gjærstarter som jeg da har klar til bryggedag?
-
Oppsummering:
Har gjærskum, skal jeg kjøre det i en gjærstarter, dekantere, kjøle ned, så lage en ny gjærstarter til bryggedag?