1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Topphøsting av kveik

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Thornbridge, 26 Jan 2019.

  1. Thornbridge

    Thornbridge
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Har akkurat for første gang prøvd å topphøste ebbegarden etter 20 timer. Fikk opp litt brunt (veldig tynt), som jeg antar er kveik, men fikk også med masse hvitt skum. Gjør det noe? Hvordan oppbevarer jeg kveiken fram til jeg får tørket den?
     
  2. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Brunt er vel ikke gjær.. kremhvitt er gjær.
     
  3. Thornbridge

    Thornbridge
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Det var i alle fall mørkere enn det hvite skummet...
     
  4. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Hvis det var brune flekker så er det gunk.
     
  5. Thornbridge

    Thornbridge
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Da har jeg høstet masse gunk.
    Så det hvite skummet er kveiken? Aldri gjort dette før jeg!
     
  6. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Jepp, gjær er kremhvitt.
     
  7. Thornbridge

    Thornbridge
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Gjør det noe at jeg har fått med gunk?
     
  8. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Neida, men det er jo fordelaktig å få med nok gjær iallefall. Putt det på et glass og se hvor mye du får/har.
     
  9. Thornbridge

    Thornbridge
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Pjuhh... Får se om jeg får tatt opp mer av det hvite. Bør det stå kaldt fram til tørking?
     
  10. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Sorry jeg har ikke noe mer å komme med da jeg kan veldig lite om kveik.
     
  11. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Kveikstammer som tradisjonelt er topphøstet er gjort så på va 20 og 40 timer. Det vil si at gjennom generasjoner er det det du får da som er blitt dagens kveik. Det er flere stammer i en kveik, og de har gjerne forskjellig mønster i gjæringen. Ved 20 og 40 timer ivaretar du det de før har gjort (selvsagt fins det sikkert unntak).
    Ellers er det vel ingen grunn til å ikke tørke med en gang?
     
  12. Thornbridge

    Thornbridge
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ser ingen grunn til å tørke to ganger på 40 timer. Første scoop gikk i kjøleskap, nå ligger alt til tørk.
     
  13. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Nei. Ikke tørke to ganger. Høste Oppbevarer i kjøleskap mellom høstingen jeg.
     
    Thornbridge liker dette.

Del denne siden