Har akkurat for første gang prøvd å topphøste ebbegarden etter 20 timer. Fikk opp litt brunt (veldig tynt), som jeg antar er kveik, men fikk også med masse hvitt skum. Gjør det noe? Hvordan oppbevarer jeg kveiken fram til jeg får tørket den?
Det var i alle fall mørkere enn det hvite skummet...Brunt er vel ikke gjær.. kremhvitt er gjær.
Hvis det var brune flekker så er det gunk.Det var i alle fall mørkere enn det hvite skummet...
Da har jeg høstet masse gunk. [emoji23][emoji1787][emoji23][emoji1787]Hvis det var brune flekker så er det gunk.
Jepp, gjær er kremhvitt.Da har jeg høstet masse gunk. [emoji23][emoji1787][emoji23][emoji1787]
Så det hvite skummet er kveiken? Aldri gjort dette før jeg! [emoji848][emoji3]
Gjør det noe at jeg har fått med gunk?Jepp, gjær er kremhvitt.
Neida, men det er jo fordelaktig å få med nok gjær iallefall. Putt det på et glass og se hvor mye du får/har.Gjør det noe at jeg har fått med gunk?
Pjuhh... Får se om jeg får tatt opp mer av det hvite. Bør det stå kaldt fram til tørking?Neida, men det er jo fordelaktig å få med nok gjær iallefall. Putt det på et glass og se hvor mye du får/har.
Pjuhh... Får se om jeg får tatt opp mer av det hvite. Bør det stå kaldt fram til tørking?
Ser ingen grunn til å tørke to ganger på 40 timer. Første scoop gikk i kjøleskap, nå ligger alt til tørk.Kveikstammer som tradisjonelt er topphøstet er gjort så på va 20 og 40 timer. Det vil si at gjennom generasjoner er det det du får da som er blitt dagens kveik. Det er flere stammer i en kveik, og de har gjerne forskjellig mønster i gjæringen. Ved 20 og 40 timer ivaretar du det de før har gjort (selvsagt fins det sikkert unntak).
Ellers er det vel ingen grunn til å ikke tørke med en gang?
Ser ingen grunn til å tørke to ganger på 40 timer. Første scoop gikk i kjøleskap, nå ligger alt til tørk.