Hei,
etter å ha bunnhøstet noen ganger, skal jeg forsøke meg på topphøsting for første gang. Jeg skal topphøste US-05 fra en APA (to poser på 25 liter), som skal gjenbrukes i nytt brygg med samme oppskrift. Jeg ser for meg følgende metode. Ser dette ok ut? Forslag til justeringer? Jeg sørger for at alt som berører gjæren er sterilt.
1) 24 timer etter pitching: Fjerne topplaget/skummet (proteiner, humlerester etc), og kaste dette
2) 48 timer etter pitching: Overføre topplaget/skummet til et sterilt Norgesglass
3) Fylle resten av glasset med kokt og avkjølt vann, riste og la stå i kjøleskapet til neste brygg
4) Dekantere og lage starter på gjæren (på samme måte som ved bunnhøsting)
Hvor stor starter ville dere laget for en ny 25 liters batch APA?
Mvh Haakon
etter å ha bunnhøstet noen ganger, skal jeg forsøke meg på topphøsting for første gang. Jeg skal topphøste US-05 fra en APA (to poser på 25 liter), som skal gjenbrukes i nytt brygg med samme oppskrift. Jeg ser for meg følgende metode. Ser dette ok ut? Forslag til justeringer? Jeg sørger for at alt som berører gjæren er sterilt.
1) 24 timer etter pitching: Fjerne topplaget/skummet (proteiner, humlerester etc), og kaste dette
2) 48 timer etter pitching: Overføre topplaget/skummet til et sterilt Norgesglass
3) Fylle resten av glasset med kokt og avkjølt vann, riste og la stå i kjøleskapet til neste brygg
4) Dekantere og lage starter på gjæren (på samme måte som ved bunnhøsting)
Hvor stor starter ville dere laget for en ny 25 liters batch APA?
Mvh Haakon