Topphøsting - Slurry Density: (billion cells / ml)

Ved topphøsting av gjær hvor mange billion cells /ml er fornuftig å velge? Mrmalty lar meg velge opp til 4,5, mens i Brewersfriend så skriver man manuelt inn dette. Tophøstet gjær for 1,5 uker siden, totalt 100ml fast kake. Skal sette starter på denne for å lage en belgisk trippel.
 
Kan være jeg tar feil, men mener å huske å ha lest på mr. Malty at defaulten på den kalkulatoren er det man som oftest ender opp med når man høster gjær selv og har hatt det i kjøleskapet et par dager.
 
Det er også forskjell på størrelsen på gjærcellene, enda en faktor å tenke på. Uten telling med mikroskop blir det en kvalifisert synsing uansett. Jeg pleier og ta det minste jeg tror jeg har og det meste jeg tror det kan være, og bruker da resultatet midt i mellom, pluss litt ekstra. Bedre med for mye enn for lite. Ikke veldig vitenskapelig ;-)
 
Tilbake
Topp