Torpedo Extra IPA Clone

Hei folkens. Kan dere se om dette blir riktig? Fant noen oppskrifter på nett, men de ga rundt 40 IBU, så jeg la inn en del ekstra humle. En Sierra Nevada Torpedo Extra IPA har 100IBU
(se bildene som er laget i Beersmith 2)
BTW: Det er BIAB vi bruker nå, men det står ikke.
 

Vedlegg

  • torpedo JasonToews.jpg
    torpedo JasonToews.jpg
    132,8 KB · Sett: 368
  • torpedo GM-.jpg
    torpedo GM-.jpg
    132,2 KB · Sett: 366
Her ser dere litt mer informasjon.
gm- sin er med magnum leaf, mens den andre er pellets
 

Vedlegg

  • torpedo JasonToews 2.jpg
    torpedo JasonToews 2.jpg
    132,4 KB · Sett: 356
  • torpedo GM- 2.jpg
    torpedo GM- 2.jpg
    130,5 KB · Sett: 362
Jeg brygget faktisk denne på søndag, skal somle frem oppskriften når jeg kommer meg hjem i kveld.
Men, originalen er oppgitt til 70IBU på ratebeer, så jeg brukte ganske mye mindre magnum det du oppgir, husk også å justere alfasyre på humle i beersmith, min magnum lå på 14,7.
Crystal humle var forøvrig vanskeligere å oppdrive enn forventet også ;)
 
Øystein skrev:
Jeg brygget faktisk denne på søndag, skal somle frem oppskriften når jeg kommer meg hjem i kveld.
Men, originalen er oppgitt til 70IBU på ratebeer, så jeg brukte ganske mye mindre magnum det du oppgir, husk også å justere alfasyre på humle i Beersmith, min magnum lå på 14,7.
Crystal humle var forøvrig vanskeligere å oppdrive enn forventet også ;)
ja. legg den inn ,så får jeg se:)

btw: om jeg har problemer med å finne denne "yeast", SÅ må jeg jo kunne bruke california ale?
 
California ale(WPL001), 1056 American Ale Yeast og US-05 er alle samme gjærstamme. Så det skulle ikke ha noen betydning.
 

Vedlegg

  • Sierra Nevada Torpedo Extra IPA.JPG
    Sierra Nevada Torpedo Extra IPA.JPG
    177,7 KB · Sett: 331
De er hentet fra samme bryggeri, nemlig Sierra Nevada Brewing Company.
http://www.mrmalty.com/white-labs.php
 
Kalsiumsulfat og magnesiumsulfat er for å bedre humlesmaken og senker pH i mesken, og forbedrer proteinkoagulering ved hot-/coldbreak. Gir også litt næring til gjæren.
Whirlfloc for å få ølet klarere. Og maltekstraktet er kun fordi jeg ikke fikk plass til alt i maltrøret, og fordi jeg er for lat til å dobbelmeske, 0,9kg kommer av at jeg også er lat og beholder 100g til å lage gjærstarter senere.
Og gjærstarter anbefales.
Den skal egentlig humles med en torpedo i 4 dager, men det er det ikke mange som har, så derfor tørrhumles det i 10 dager i stedet.
http://www.theelectricbrewery.com/forum/viewtopic.php?t=25399 http://www.homebrewtalk.com/f12/asked-sierra-nevada-brewing-about-torpedo-extra-ipa-recipe-here-293420/
 
tror fremdeles jeg holder meg til (Peteedwa) verjsonen. som er veldig endret på til nå.
Endring av vannverdiger er ikke noe jeg faktisk ønsker å gjøre (unikt vann)
 
Tilbake
Topp