Jeg planlegger å brygge Tsjekkiskinspirert Pils med Saaz humle. Vurderer en split batch hvor jeg ønsker å tørrhumle den ene delen med f.eks Citra, litt inspirert av Solstripa 2019.
Noen som har erfaringer med Saaz og amerikanske humletyper? Eller noe som passer bedre.
Lurer på å ta utgangspunkt i Brygg selv sin Finest Pilsner:
Malt:
4,7 kg Best Pilsner Malt, 3,5 EBC
350 g Best Munich Malt Dark, 25 EBC
Totalt: 5,05 kg
Humle:
I dette settet må du veie opp humle selv:
Humletilsetning 1: 60g Saaz 3,5%, FWH*
Humletilsetning 2: 60g Saaz 3.5%, 10 min.
Humletilsetning 3: 60g Saaz 3,5%, 2 min.
Totalt: 180 g
*First Wort Hops: tilsettes vørten rett etter at du har skilt malten fra væsken, før kok begynner.
Anbefalt gjær:
Saflager 34-70
White Labs WLP833
White Labs WLP830
White Labs WLP800
Du trenger omtrent 450 milliarder celler.
Noen som har erfaringer med Saaz og amerikanske humletyper? Eller noe som passer bedre.
Lurer på å ta utgangspunkt i Brygg selv sin Finest Pilsner:
Malt:
4,7 kg Best Pilsner Malt, 3,5 EBC
350 g Best Munich Malt Dark, 25 EBC
Totalt: 5,05 kg
Humle:
I dette settet må du veie opp humle selv:
Humletilsetning 1: 60g Saaz 3,5%, FWH*
Humletilsetning 2: 60g Saaz 3.5%, 10 min.
Humletilsetning 3: 60g Saaz 3,5%, 2 min.
Totalt: 180 g
*First Wort Hops: tilsettes vørten rett etter at du har skilt malten fra væsken, før kok begynner.
Anbefalt gjær:
Saflager 34-70
White Labs WLP833
White Labs WLP830
White Labs WLP800
Du trenger omtrent 450 milliarder celler.