Tørrhumling-tips?

Hei,

Har to 20L batcher stående (Amarillo+Mandarina og Galaxy+Mandarina), som begge skal tørrhumles. Har prøvd etter beste velgående å lese meg opp på humler og karakteristikker, men:

Har Amarillo, Galaxy og Cascade i hus, og tenkte å bruke én humle i hver batch. Med f.eks 50g tørrhumling, hvilket utslag vil de forskjellige humlene gi? Er det evt en humle jeg istedet burde tørrhumlet med mtp hva jeg har brukt under kokingen?

Håper og venter spent på lærerike svar! :)
 
Jeg brukte også mye tid på å lese om tørrhumling for noen uker siden. den "konklusjonen" jeg kom frem til var basert på det Gahr skrev her på forumet ifm tørrhumling av en ABA var at et godt utgangspunkt er å tørrhumle med en av de humlene som brygget er humlet med.

men selvsagt så kan man eksperimentere med bruk av andre humler for å oppnå ønsket effekt. det kan også være spennende å tørrhumle med humler som typisk ikke er brukt som tørrhumle. humle er gøy - og det er morsomt å teste nye kombinasjoner (med mindre du er opptatt av typeriktighet)
 
Tilbake
Topp