Hei,
Jeg har et spørsmål i forhold til tørrhumling.
Ut fra det jeg ser flere stedet anbefales det å ha i humle for tørrhumling under sekundærgjæringen, eventuelt i primærgjæringen etter at stormgjæring er ferdig.
Det jeg ser er at stormgjæringen "blåser" humlearoma ut av gjæringsbøtta.
Når vi brygger så har vi så langt (30+ brygg) aldri stukket om for sekundærgjæring.
Og når vi tørrhumler så har vi hatt humle i bøtta med en gang, altså før gjæringen starter.
At det medfører et helt annet resultat enn om vi ikke tørrhumler er garantert, men det jeg lurer på er om noen har noe konkret på hvor mye av effekten vi "mister" pga at vi har tørrhumle i mens det stormgjærer.
Øystein
Jeg har et spørsmål i forhold til tørrhumling.
Ut fra det jeg ser flere stedet anbefales det å ha i humle for tørrhumling under sekundærgjæringen, eventuelt i primærgjæringen etter at stormgjæring er ferdig.
Det jeg ser er at stormgjæringen "blåser" humlearoma ut av gjæringsbøtta.
Når vi brygger så har vi så langt (30+ brygg) aldri stukket om for sekundærgjæring.
Og når vi tørrhumler så har vi hatt humle i bøtta med en gang, altså før gjæringen starter.
At det medfører et helt annet resultat enn om vi ikke tørrhumler er garantert, men det jeg lurer på er om noen har noe konkret på hvor mye av effekten vi "mister" pga at vi har tørrhumle i mens det stormgjærer.
Øystein