runeni
Norbrygg-medlem
Satt en tripel med WLP545 (belgian strong ale) for noen uker sider. Den hadde en OG på 1080 og gjæret helt ned til 1002. Karbonerte med 7g hvitt sukker per liter og tappet på flaske . Nå 4 uker senere smaker den søtlig og er ikke veldig kraftig karbonert. Sist gang jeg lagde et lignende brygg, riktignok med en lavere OG men med samme FG, ble den fantastisk god og syrlig, med masse futt.
Hva kan være galt? Kan det være alkoholnivået som har blitt problematisk for gjæren? Bør jeg la den få mer tid? Flaskene står i stua og der er det mer enn 20C. Kan det evt være et alternativ å helle alt på et fat og tilsette champagnegjær for etterkarbonering? Vil jo anta at det at den smaker søtlig betyr at øllet inneholder rester av det hvite sukkeret jeg tilsatte. Den hadde jo FG på 1002 og det søtlige er vel derfor neppe sukkerarter som ikke er gjærebare? Noen som har noen gode råd?
På forhånd takk.
Hva kan være galt? Kan det være alkoholnivået som har blitt problematisk for gjæren? Bør jeg la den få mer tid? Flaskene står i stua og der er det mer enn 20C. Kan det evt være et alternativ å helle alt på et fat og tilsette champagnegjær for etterkarbonering? Vil jo anta at det at den smaker søtlig betyr at øllet inneholder rester av det hvite sukkeret jeg tilsatte. Den hadde jo FG på 1002 og det søtlige er vel derfor neppe sukkerarter som ikke er gjærebare? Noen som har noen gode råd?
På forhånd takk.