Roger Garshol
Norbrygg-medlem
Lørdag satt jeg og mine medbryggere vår første lager, en tjekkisk pils. Når vi var ferdig med kok, fikk vi kjølt ned vørteren til ca 17 grader og etter noen timer utenfor i et par minusgrader når temperaturen var ca 13-14, grader pitchet vi litt over fire poser med lager gjær (Mongrove Jack M84 og M76, i to forskjellige beholdere).
Nå to dager etter har jeg bare sett et par bobler i vannlåsen. Ølet står til gjæring i et kjøleskap med Brewpi kontroller på 9 grader. I går kveld rørte jeg forsiktig nedi gjæringskaret for å få gjæren opp i løsning. Så problemet er jeg synes gjæren har brukt lang tid å starte.
Men hvor lenge bør jeg vente før jeg jeg tar aksjon, dvs øke temperaturen litt eller putte i mer gjær?
Gjærpakkene hadde best før dato på Nov-2017 så jeg antok at disse ble produsert november 2015.
Nå to dager etter har jeg bare sett et par bobler i vannlåsen. Ølet står til gjæring i et kjøleskap med Brewpi kontroller på 9 grader. I går kveld rørte jeg forsiktig nedi gjæringskaret for å få gjæren opp i løsning. Så problemet er jeg synes gjæren har brukt lang tid å starte.
Men hvor lenge bør jeg vente før jeg jeg tar aksjon, dvs øke temperaturen litt eller putte i mer gjær?
Gjærpakkene hadde best før dato på Nov-2017 så jeg antok at disse ble produsert november 2015.