Treg vørter

Hei!
Satte mitt første brygg på gjæring på fredag. Jeg bruker et ekstrakt kit, og i følge bruksanvisningen skal jeg helle ekstraktet i gjæringskaret, deretter 3L kokende varmt vann, etterfulgt av sukker og blande godt før jeg heller på 19.5L kaldt vann...

Det har seg slik at jeg glemte helt av sukkeret, og helte det i først når vørteren var ved romtemperatur. Er dette noe problem? Har vært ekstremt lite aktivitet i gjærlåsen de første dagene, derimot var det full aktivitet i går kveld, men nå har den roet seg igjen. Skal jeg bare være tålmodig, eller er det bare å hive det ut og starte forfra?

Takker for alle svar. :)
 
Jeg ville ikke ristet så langt ut i gjæringa.
For å vite hvor hvordan det går må du måle gravity.
Har du ikke hydrometer (eller refraktometer, gjerne det første) til å måle med bør du kjøpe et.
Europris sine får ikke god omtale så de er nok bedre de som bryggebutikker selger.

Vær tålmodig, tror du ikke det blir bra kan du jo lage et til.
Du kan snart få bruk for flere bøtter :)
 
Tilbake
Topp