Har hatt to øl stående over ferien på to uker, og lurer på om jeg må ha ekstra gjær i før jeg flasker.
Nr1:
Pale ale med US05. Gjæret i 11 dager på 17C, og deretter satt kaldt (7C) med en god mengde gelatin i to uker.
Nr. 2
Engelsk bitter med S04. Gjæret 9 dager på 17C, deretter to uker på 19C. Planlegger å kjøle denne også ned og tilsette gelatin for klarning.
Mesteparten av begge ølene skal på fat, men blir nødt til å flaske ca. en kasse av hver. Bør jeg tilsette ekstra gjær til det jeg flasker, eller er det noe igjen i suspsensjon?
Nr1:
Pale ale med US05. Gjæret i 11 dager på 17C, og deretter satt kaldt (7C) med en god mengde gelatin i to uker.
Nr. 2
Engelsk bitter med S04. Gjæret 9 dager på 17C, deretter to uker på 19C. Planlegger å kjøle denne også ned og tilsette gelatin for klarning.
Mesteparten av begge ølene skal på fat, men blir nødt til å flaske ca. en kasse av hver. Bør jeg tilsette ekstra gjær til det jeg flasker, eller er det noe igjen i suspsensjon?