Tror ølet er overkarbonisert. Kan det reddes?

Jeg har for andre gang prøvd meg på fat og har igjen fått samme resultat. Når jeg skjenker ølen er det 98% skum og 2% øl. Ølet er flatt og uten kullsyre. Jeg har brygget en kølsch fra bryggselv og har regnet mengde CO2 ut i fra oppskriften. Skjønner ikke hva jeg gjør feil. Kan ølet reddes?
 
Sist redigert:
Tenkte jeg skulle teste det neste gang. Bruker jeg lik mengde sukker som man ville brukt på flakse?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Er ølet karbonert kaldt?
Hvilken tappelinje har du?
Du har regnet ut mengde CO2, hva kom du frem til?

Jeg hadde ikke plass i kjøleskapet så det måtte karboneres i romtemperatur. Jeg har fatpakke fra bryggselv og Lindr 20/k tappetårn. Jeg kom frem til en 2,7 bar. Ølet skulle ha volum på 2,7 og romtemperaturen var dessverre noe høy (28-29) da sommeren har vært veldig varm. Jeg har fulgt med på temperaturen hver dag og justert noe.

Første gang jeg prøvde sto det i kjøleskapet og jeg fikk nøyaktig samme feil da. Det var en annen øl.
 
Du trenger veldig stor restriksjon i slangene hvis du skal tappe et øl som har blitt karbonert med 2.7 bar.

Ølet blir flatt fordi boblene blir til skum..
 
Tilbake
Topp