1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

tvangskarbonere for andre gang

En tråd i 'Brygging' startet av Karrey, 11 Aug 2018.

Tags:
  1. Karrey

    Karrey
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Lurer på om noen har erfaring med å tvangskarbonere på nytt etter ølet har blitt flatt...har vært på ferie og fant ut at jeg skulle slå av kjølinga på keezern da den står i et område som fort blir veldig varmt om man ikke får luftet ut på godværsdager. Dette har da resultert i at ølet har blitt flatt.
     
  2. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Jeg forstår ikke hvordan øl skal kunne bli flatt fordi det ikke har vært nedkjølt hele tiden?

    Jeg tror forøvrig ikke det er noe problem med karbonering for andre gang. Jeg tror heller det er et problem at det har stått varmt, og at du muligens har en lekajse som kan ha gjort det oksidert. Men smaker ølet godt, ser jeg imgenting i veien for å karbonere på nytt.
     
  3. Karrey

    Karrey
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    tenkte også det skulle gå greit, hadde også kjølt det ned i 3 dager før første tapping, men kom bare skum. Hadde noen folk over så kjørte litt Co2 gjennom diptuben for å få det roet ned, og dermed kom det i hvert fall noe øl ut, men selvfølgelig flatt og kjedelig. Spør bare fordi jeg har hele tiden har hatt en mistanke om at om man forstyrrer øl som er karbonert blir man bare plaget med skum...
     
  4. Oddvar Demmo

    Oddvar Demmo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    uansett er det bare å starte ny karbonering med rett temp ogtrykk, MEN DU MÅ HA ET SYSTEM SOM ER TETT FOR LEKASJE. :)
     
  5. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bruk såpevann for å finne lekkasje. Ikke la CO2 stå kontinuerlig tilkoblet før lekkasjen er tettet
     
  6. Karrey

    Karrey
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    pottetett system...tettere enn takpapp og dompap
     
  7. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Uten lekkasje blir ikke ølet flatt. Dersom ølet hadde blitt flatt av å stå varmt / i variabel temperatur, ville alt øl kjøpt i butikk vært flatt...
     
    Ekornskurken liker dette.
  8. Karrey

    Karrey
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    javelgreit, alt lekker og jeg bruker 130.000kr i året på Co2, men hadde satt mer pris på feedback på det med re-karbonering...
     
  9. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ingen grunn til å være flåsete. Det er masse hjelp i forumet. Du spør og folk prøver å hjelpe deg. Du får forklart at et øl i et fat som er helt tett ikke kan bli flatt selv om det står varmt. Ta denne infoen til deg. Du har også fått tips om at det ikke er noe i veien for å karbonere en gang nr. 2.
     
    msevland, Einar Michelsen og TorfinnS liker dette.

Del denne siden