Tykkbunnet vs Tynnbunnet kokekjele til gass

Asgi

Norbrygg-medlem
Heisann.

Vi er en gjeng på 6 mann som i de siste 8 årene har vært samlet i godt lag for brygging av våre favoritter. Vi bruker et hjemmelaget terassebryggeri av VVB til å produsere mellom 50 og 100 liter pr runde. Varmekilden er en 15kw gassbrenner. I kjelen vi benytter nå må vi være veldig forsiktige for ikke å svi vørteren. Har gått på et par solide blemmer her tidligere :(

Vi tenker nå å gå til innkjøp av en ny brenner samt en ca 40 liters gryte for å ha muligheten til å brygge et mindre(og kanskje mer eksperimentelt) brygg parallelt med "hovedbrygget". Meskingen vil her foregå i kjølebag, og gryten kun til koking av vørter.

Det står da om vi skal bruke 400 kroner for en tynnbunnet kjele via Hyttespesialisten, eller Brygg Selv sin tykkbunnede gryte som koster 1400 kr.

Så spørsmålene::rolleyes:

Er det noen av dere som har erfart om det er stor forskjell med en tynnbunnet kokekjele vs en tykkbunnet når det gjelder fare for svidd vørter???

Kjenner noen til om det vil ha en god(nok) effekt å installere en saktegående agitator i den store gryten(120L) som i et tiltakt for å kunne skru brenneren under litt opp i effekt uten at dette gir brent ettersmak???.
 
Tilbake
Topp