Kold Brygg
Moderator
Og der gikk disse 3 fra å være veldig billige til å bli nesten gratis. Petit kjører 30% på hele lageret. 22 kr for 100g og 50 for 250g.Jeg ser at Petit har en del tyske humler fra 2020 årgangen. Noen av disse er jo særdeles rimelige, men også ukjente.
Noen med kjennskap til Saphir, Opal og Smaragd?
Finner ikke nettbutikken du ser etter
petit-agentur.no
Saphir er veldig fin. Pilsemenigheten Saphir blir neste brygg. Har brygget 4 varianter av Pinsemenigheten. Opal, Aramis, Tettanger og Smaragd.Gleder meg forøvrig til å få tak i Saphir igjen. Fin humle, den. (Sitter forøvrig akkurat nå med en pils med Tettnanger som sein tilsetning. Det er jo ikke akkurat noe dårlig alternativ! Fint krydder i den. Men det blir for kjedelig å ikke ha noe å variere med - sjøl om jeg er dårlig til å kjenne nyansene.)
Har kjøpt inn litt Saphir jeg også. Ikke lagt noe plan for den enda, men er den ikke mer i gata til Mittelfruh, bare med litt sitrusnoter i tillegg? Ser at Saphir har over dobbelt så mye innhold av myrcene.Har mere tro på Saphir. Tipper Tradition blir neste i serien, har mindre tro på den enn Saphir. Men det er uansett en stund til.
Mitt inntrykk er at den ha mindre urter enn de andre. Mer sitrus og blomster. Jeg har aldri gjort en side ved side slik at mine inntrykk definitivt bør tar med et par solide skjeer Epsom Salt.Har kjøpt inn litt Saphir jeg også. Ikke lagt noe plan for den enda, men er den ikke mer i gata til Mittelfruh, bare med litt sitrusnoter i tillegg? Ser at Saphir har over dobbelt så mye innhold av myrcene.
| Humlesort | Myrcene (% av totalolje) | Humulene (% av totalolje) | Farnesene (% av totalolje) | Primær Aroma/Smaksprofil |
|---|---|---|---|---|
| Mittelfrüh | Lav (15–25%) | Høy (35–50%) | Lav (0–1%) | Floral, Krydret, Urteaktig. Referansen for tysk edelhumle. Ren og balansert. |
| Saaz | Lav (5–13%) | Høy (35–45%) | Medium (4–8%) | Krydret, Jordaktig, Floral. Den mest distinkte edelhumlen, essensiell for Bohemsk pils. |
| Spalt / Spalter | Lav (15–25%) | Høy (35–45%) | Lav (0–1%) | Veldig lik Mittelfrüh, men ofte litt mer elegant krydret og delikat. |
| Tettnanger | Lav (15–25%) | Høy (30–40%) | Medium (3–7%) | Mild, Floral, Urteaktig med et hint av krydder. Litt mer farnesene enn Mittelfrüh. |
| Herzbucker | Lav (15–25%) | Høy (35–45%) | Lav (0–1%) | Søtlig, Floral og Mild Urteaktig. Brukes ofte i lysere lagre for en ren finish. |
| Rottenburger | Lav (Ikke tilstede) | Høy | Ingen (0%) | Intens Vedaktig (Seder, Furu), med toner av Peppermynte og Krydder. Mangler det florale/fruktige fra Farnesene. |
| Spalter Select | Lav (15–25%) | Høy (35–45%) | Lav (0–1%) | Bevarer den rene, krydrede og urteaktige edelhumle-profilen, men med bedre sykdomsresistens. |
| Diamant | Veldig Lav (<20%) | Høy (35–45%) | Lav | Veldig ren, edel og spesielt floral. Kan minne om en renere Saaz-variant. |
| Perle | Medium (25–35%) | Medium/Høy (30–40%) | Lav (1–2%) | Allsidig Krydret og lett Mintaktig/Urteaktig. Litt høyere Myrcene gir den en viss "kant". |
| Saphir | Lav/Medium (20–30%) | Høy (30–40%) | Lav (0–1%) | Ren Sitrus (Tangerin), Floral, Søtlig. Mer Linalool enn tradisjonelle edelhumler. |
| Tradition | Lav (15–25%) | Høy (35–45%) | Lav (0–1%) | Veldig lik Mittelfrüh, ren floral/krydret aroma. Utviklet for bedre dyrkingsegenskaper. |
| Opal | Medium (20–30%) | Medium/Høy (30–40%) | Lav (1–2%) | Sitrus, Krydret (hint av lakris), Lett floral. En kompleks aroma som fungerer godt i lagerøl. |
| Smaragd | Lav/Medium (20–30%) | Høy (30–40%) | Medium (4–7%) | Floral, Fruktig (lett grapefrukt), Krydret. Høyere Farnesene bidrar til en mer fruktig dybde. |
| Aurum | Medium (25–35%) | Medium/Høy (30–40%) | Lav | Toner av Svart Te, Krydder, med en viss underliggende fruktighet. Gir et unikt preg. |
Hvilken type øl sikter du mot her?Hva tenker du om denne mengden, vil gjerne kjenne humleprofilen men ikke at den tar helt av.
Vis vedlegget 75785
Retning Tysk PilsHvilken type øl sikter du mot her?
Jeg bestilte et passende utvalg på 5 kg fra Tyskland i fjor. Men jeg foretrekker jo å handle lokalt, så om de nå skaffer i alle fall en del, så får det holde.Brewshop har Saphir inne. Hvor får du fatt i de andre edle humlene du bruker i pilsnere?
Jeg sliter med å få fram noen tydelig humlekarakter - jeg sliter stort sett med å kjenne den i all pils - og har prøvd meg med mye høyere nivåer enn det der uten at det har hjulpetHva tenker du om denne mengden, vil gjerne kjenne humleprofilen men ikke at den tar helt av.
Vis vedlegget 75785
Jeg sliter med å få fram noen tydelig humlekarakter - jeg sliter stort sett med å kjenne den i all pils - og har prøvd meg med mye høyere nivåer enn det der uten at det har hjulpet- eller skadet. Det er i alle fall ingen fare for at noe skal ta overhånd - om jeg skal dømme etter mine erfaringer.
Om jeg skal peke på éi humle som jeg trur jeg kan kjenne, må det være Tettnanger. Jeg burde kanskje bruke den mer enn jeg gjør.
Kryddertonene fra oksidering av humulene og caryofyllene skal du få gjennom å koke dem ei god stund, minst 20 minutter. (Kilde: Scott Janish.) Så ei tilsetning ved 30 min bør ha noe for seg.
Jeg er litt skeptisk til hopstand med edelhumler, jeg har mer tru på 5 min - og så kan du skru ned varmen så det ikke blir noe bevegelse i overflaten, sånn at du reduserer fordampinga noe. (Veit ikke hvor mye det har for seg, men det virker logisk.)
Den ligner på Pilsemenigheten Saphir som jeg planlegger som neste bryggHva tenker du om denne mengden, vil gjerne kjenne humleprofilen men ikke at den tar helt av.
Vis vedlegget 75785