Heisann. Pleier å ta med ett par Lederer pils når jeg er på polet. Noen som har oppskrift på den eller noe som ligner veldig?
Jeg sjekket humla en gang i fjor. Mener de faktisk bruker modifisert Spalter humle (de forklarer de grønne flaskene). Det sto enten på selve flaskene eller på hjemmesidene (som jeg ikke finner i farten). Eldgamle Spalter må ikke forveksles med med den mye mer tilgjengelige Spalter Select. Importøren har skrevet at det er Select, men det tror jeg er en misforståelse.
Det produseres lite, og er kanskje ikke tilgjengelig gjennom de vanlige grossistene? Men Spalter brukes fremdeles i Tyskland. Infoside her. Har selv brukt Spalter Select i Altbier, i mangel av ”ekte” Spalter.Jeg har ikke klart å finne Spalt noe sted nå. Det er helt sikkert Spalt som er brukt opprinnelig, men det er mulig de har vært nødt til å bytte. Uansett; Select er det nærmeste vi kommer nå.
Jeg bruker Select i altbier, og jeg har prøvd det i pils, med en solid dose som smaks/aroma-humle. Det ga et ganske kraftig krydderpreg, så det skal en nok være forsiktig med. (Men jeg likte det.)
Så noe slikt som dette kanskje?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ev 3% syremalt om du ikke justerer PH på annet vis …Takk
Så kun pils malt og humle på 60 min. Så enkelt?
Takk
Så kun pils malt og humle på 60 min. Så enkelt?
Leste nylig en artikkel (av en tilsynelatende renomert brygger, og jeg husler ikke hvor) som skrev at han brukte det, men måtte opp i mot 10% for å se noen effekt …Latterlig enkelt. Alt henger på brygginga.
Siden jeg uttalte meg så bastant om carapils; her er kilden min: Dextrins and Mouthfeel - Scott Janish
Stemmer med erfaringene mine. Jeg har aldri merket noen som helst effekt av carapils.
Leste nylig en artikkel (av en tilsynelatende renomert brygger, og jeg husler ikke hvor) som skrev at han brukte det, men måtte opp i mot 10% for å se noen effekt …
Lurer på det sammeLederer kloneoppskrift noen?
Husket at @Holmentoppen hadde lagt ut en oppskrift. Den er ganske anderledes ;-)Lurer på det samme
Lederer er veldig lys, så jeg tviler på at de bruker noe annet enn pils/syremalt. Så trener man tysk lagergjær og Spalt. Vi må nok bare prøve oss frem når det gjelder humlemengder.
Enn så lenge har jeg tenkt på noe slikt:
97% pils
3% syremalt
ren tysk lagergjær - Diamond, W34/70, wlp830...
Like mengder Spalt@90 og 30 min. til 34 IBU, og litt ekstra humle mot slutten/eller i WP.
Det kan nok være lurt å justere vannet med litt kalsiumsulfat.
Heh, da er det ikke mye som skal til før noe er "ganske" annerledes for deg. Han har 4% munich light og kjører magnum for å redusere humle i kjelen, spitz malt er da vel unødvendig i en grain bill med bare basemalt.Den er ganske anderledes ;-)
Tenkte mest på Munich malten, dersom fargen skal være veldig lys ;-)Heh, da er det ikke mye som skal til før noe er "ganske" annerledes for deg. Han har 4% munich light og kjører magnum for å redusere humle i kjelen, spitz malt er da vel unødvendig i en grain bill med bare basemalt.
Hvor lyst er veldig lyst? Det er vel ikke Tsingtao eller Corona lyst som er målet. Lys gyllen er fargen. 4% lys munich merkes ikke stort på farge, og er nok med for å gi et hint av kompleksitet i form av høy/brød som man ikke får fra bare pilsner malt. Men det finnes sikkert en Lederer tråd (kanskje denne?) som @Finn Berger kan flytte disse innlegga til.Tenkte mest på Munich malten, dersom fargen skal være veldig lys ;-)