Finn Berger
Moderator
De siste gangene jeg har brukt pale ale malt fra Bestmalz, har jeg fått uklar vørter - og ølet har også brukt lang tid på å klarne. Jeg cc'er ikke, og bruker altså heller ikke gelatin. Men jeg bruker Clarex, og SuperMoss i kjelen. Jeg har ikke slike problemer med øl der jeg ikke bruker dette maltet.
Jeg kan ikke huske at jeg har hatt dette problemet med det samme maltet før, så jeg lurer på om det er noe spesielt nå. Jeg kjøpte sekken for trekvart års tid siden, tror jeg, på Bryggselv i Oslo. (Jeg bruker uansett ikke veldig mye av det, og nå har jeg ikke turt bruke det på en stund - annet enn til startervørter.) Andre som har slike erfaringer - eller som ikke har det?
Det kan jo være tilfeldigheter, men det har gjentatt seg hver gang, nå. Kan det være at det av en eller annen grunn blir mye mer mjøl av dette maltet når jeg kverner? Og at jeg kanskje skulle kverne det litt grovere? (Jeg kverner på 5,2 mm.)
Jeg kan ikke huske at jeg har hatt dette problemet med det samme maltet før, så jeg lurer på om det er noe spesielt nå. Jeg kjøpte sekken for trekvart års tid siden, tror jeg, på Bryggselv i Oslo. (Jeg bruker uansett ikke veldig mye av det, og nå har jeg ikke turt bruke det på en stund - annet enn til startervørter.) Andre som har slike erfaringer - eller som ikke har det?
Det kan jo være tilfeldigheter, men det har gjentatt seg hver gang, nå. Kan det være at det av en eller annen grunn blir mye mer mjøl av dette maltet når jeg kverner? Og at jeg kanskje skulle kverne det litt grovere? (Jeg kverner på 5,2 mm.)