Hei!
Holder på å gjære en Bohemian pilsner med Urquell gjær fra Wyeast. Den har stått 3 dager i kjøleskap på 9-10c. :brygging:
Når den er ferdig gjæret om ca 2 uker og jeg tapper den på flasker, er det da viktig at den settes kaldt igjen med en gang? Kan den stå i rom temp til co2 er ferdig og så settes kaldt, Eller kan den stå i kjeller temp etter at den er flasket? Har lest om at lager øl skal stå ganske lenge på kjølig lagring, hvor viktig er dette og hvor lang tid på hvilken temp bør det stå før det er ferdig?
Håper å ende opp med en god pils med rene smaker
Holder på å gjære en Bohemian pilsner med Urquell gjær fra Wyeast. Den har stått 3 dager i kjøleskap på 9-10c. :brygging:
Når den er ferdig gjæret om ca 2 uker og jeg tapper den på flasker, er det da viktig at den settes kaldt igjen med en gang? Kan den stå i rom temp til co2 er ferdig og så settes kaldt, Eller kan den stå i kjeller temp etter at den er flasket? Har lest om at lager øl skal stå ganske lenge på kjølig lagring, hvor viktig er dette og hvor lang tid på hvilken temp bør det stå før det er ferdig?
Håper å ende opp med en god pils med rene smaker