Noen som har erfaring med dette??
Jeg brygger i en 3 kjele HERMS bryggeri og ser mange gjør dette i USA.
Hvis jeg ikke har tatt feil er det at man heller maltet i kjelen og pumper vann inn i bunnen av kjelen.
Noe å tenke på?
Endra overskriften nå.Bare hvis du er opptatt av oksygenopptak i vannet. «underlet». Tror det er preteriumsform, litt usikker dog.
Endra overskriften nå.Tenkte for å unngå alt støvet i bryggerommet.
sant,men kan gjøre det ute og gå inn i bryggerommet med maltet i kjelen, he he.På et tidspunkt må du ha malten oppi kjelen uansett, og da støver det.
sant,men kan gjøre det ute og gå inn i bryggerommet med maltet i kjelen, he he.
du vil ikke anbefale det eller?
Får prøve det en gang. Bare å prøve seg fram. Noen tips å tenke på eller??
Jeg pleier å gjøre det slik. Bare fordi jeg har en formening om at det er mest praktisk. Setter i falskbunn, heller alt korn oppi, så fyller jeg vann med "strike temperatur" via "ut" kranen, har da pick up installert. Dette fungerer helt fint så lenge du har pumpe.Stort sett samme opplegg som @Staro her over. Skal visstnok få mindre mel-baller på å gjøre det på den måten. Eneste utfordringen jeg har hatt er at jeg slet med å beregne hvor mye vann jeg startet med, da sikterøret i meske-gryten min da blir vann med korn. Men så lenge du vet hvor mye du pumper over er ikke det noe problem.