Sitter å leser litt om tvangskarbonering siden jeg hater å vente på naturlig karbonering.
Raskeste måten er som jeg forstår er å sette på trykk på fatet, og deretter riste godt på fatet.
Men det er da fare for at det blir mye skum når man tapper.
Men jeg fant et intressant tips på hvordan å unngå søl/skum etter å ha ristet en boks med brus her : https://www.stevespanglerscience.com/lab/experiments/soda-can-shake-up-experiment Greien med det trikset her var når du rister boksen med brus, så frigjør gassen seg fra brusen og fester seg til sidene og bunnen på brus boksen.
Når man da åpner boksen, tvinger gassen seg igjennom vesken og det blir masse skum.
Men vist man knipser på sidene slik at co2 boblene løsner og får flyte til toppen, unngår man at det skummer over når man åpner.
Så da er spørsmålet mitt: Er det noen som har prøvd dette trikset ved tvangskarbonering "shakestyle" for å unngå masse skum ?
Skulle gjerne testet dette selv, men har ikke fått bevilgning til fat fra kjerringa enda
Raskeste måten er som jeg forstår er å sette på trykk på fatet, og deretter riste godt på fatet.
Men det er da fare for at det blir mye skum når man tapper.
Men jeg fant et intressant tips på hvordan å unngå søl/skum etter å ha ristet en boks med brus her : https://www.stevespanglerscience.com/lab/experiments/soda-can-shake-up-experiment Greien med det trikset her var når du rister boksen med brus, så frigjør gassen seg fra brusen og fester seg til sidene og bunnen på brus boksen.
Når man da åpner boksen, tvinger gassen seg igjennom vesken og det blir masse skum.
Men vist man knipser på sidene slik at co2 boblene løsner og får flyte til toppen, unngår man at det skummer over når man åpner.
Så da er spørsmålet mitt: Er det noen som har prøvd dette trikset ved tvangskarbonering "shakestyle" for å unngå masse skum ?
Skulle gjerne testet dette selv, men har ikke fått bevilgning til fat fra kjerringa enda