Lurer på om nokon har et godt svar til meg. Eg brygga nylig to øl, Epic Pale Ale og Hop Sanatorium kloner. Begge desse er kraftig tørrhumla. Tappa dei på fat for ca tre veker sidan, pluss nokre flasker av kvar. Prøvesmakte begge frå flaske etter ei veke, og bortsett frå karbonering var begge fantastisk god.
Men, no har fata stått i kjøleskap ca ei veke, og begge desse smaker dårlig. Dei lukter godt, men er uklare (i forhold til kva eg vanligvis har), og smaker meir beskt enn bittert, og har ein ettersmak som minner om ugras. Har nokon ein idè?
-begge øla var tørrhumla dag 7-14
-omstikking til ny bøtte ved tilsetting av primingsukker for å unngå humle/gjærrestar
-eg har faste rutiner på vasking av fat og utstyr, og har ikkje opplevd dette på andre brygg.
Sølve
Men, no har fata stått i kjøleskap ca ei veke, og begge desse smaker dårlig. Dei lukter godt, men er uklare (i forhold til kva eg vanligvis har), og smaker meir beskt enn bittert, og har ein ettersmak som minner om ugras. Har nokon ein idè?
-begge øla var tørrhumla dag 7-14
-omstikking til ny bøtte ved tilsetting av primingsukker for å unngå humle/gjærrestar
-eg har faste rutiner på vasking av fat og utstyr, og har ikkje opplevd dette på andre brygg.
Sølve