Hei!
Min siste batch, en Speciale Belge, har utviklet en usmak i løpet av karboneringstiden. Da jeg flasket ølet smakte det smooth og helt uten usmaker, mens nå har det utviklet en ubehagelig tørr/bitter salmiakksmak. Den første flasken jeg åpnet skummet helt sykt, mens en annen flaske var helt normal. Begge hadde den samme usmaken.
Jeg mistenker at synderen er slappe desinfeksjonsrutiner av flaskene, (kun kjørt i oppvaskmaskin) og at det har oppstått en infeksjon, men kan det være andre årsaker til en slik smaksutvikling? Usmaken minner litt om gjæring på alt for høy temperatur, men dette har jo oppstått under karboneringen.
Noen som har synspunkter på dette?
Ølet (Brygget i Speidel 50L):
OG: 1.049
FG: 1.011
Batch volume: 40L
46,7% munich(25ebc)
51,4% pale
1,9% special B
4 rør, i 2L starter på magnetrører, Antwerp ale yeast WLP515 gjæret på 18 grader i dunken.
Takk!
Min siste batch, en Speciale Belge, har utviklet en usmak i løpet av karboneringstiden. Da jeg flasket ølet smakte det smooth og helt uten usmaker, mens nå har det utviklet en ubehagelig tørr/bitter salmiakksmak. Den første flasken jeg åpnet skummet helt sykt, mens en annen flaske var helt normal. Begge hadde den samme usmaken.
Jeg mistenker at synderen er slappe desinfeksjonsrutiner av flaskene, (kun kjørt i oppvaskmaskin) og at det har oppstått en infeksjon, men kan det være andre årsaker til en slik smaksutvikling? Usmaken minner litt om gjæring på alt for høy temperatur, men dette har jo oppstått under karboneringen.
Noen som har synspunkter på dette?
Ølet (Brygget i Speidel 50L):
OG: 1.049
FG: 1.011
Batch volume: 40L
46,7% munich(25ebc)
51,4% pale
1,9% special B
4 rør, i 2L starter på magnetrører, Antwerp ale yeast WLP515 gjæret på 18 grader i dunken.
Takk!