Jeg postet dette spørsmålet under "Erfaringer med Beer Brew 30", men det druknet litt i diskusjon rundt temperaturstyring så jeg forsøker igjen her
Det er jo nødvendigvis ikke direkte relatert til BB30.
Ser av oppskrift som følger med BB30 (ett trinns mesking) at etter mesking (eks. 65 grader) så heves temperaturen til 80 grader som så skal holdes en time.
Er det jeg som leser feil/misforstår her? Synes ikke dette harmonere med det jeg har lest i andre kilder; har lest om utmesking men det trodde jeg var gjort på ca. 10 min.
Kan noen forklare hva dette skal være godt for og om det er nødvendig?
Det er jo nødvendigvis ikke direkte relatert til BB30.
Ser av oppskrift som følger med BB30 (ett trinns mesking) at etter mesking (eks. 65 grader) så heves temperaturen til 80 grader som så skal holdes en time.
Er det jeg som leser feil/misforstår her? Synes ikke dette harmonere med det jeg har lest i andre kilder; har lest om utmesking men det trodde jeg var gjort på ca. 10 min.
Kan noen forklare hva dette skal være godt for og om det er nødvendig?