Jeg bruker et høyt vinskap med glassdør til gjæringsskap, jeg måler ikke SG underveis, men følger med på gjærlåsen nesten daglig, og lar vørteren stå til gjæring 2 - 3 uker før jeg cold crasher. Jeg cold crasher normalt i en uke. Skapet er helt tett bortsett fra drenshull i bakkant.
Jeg regner med skapet er fult av co2 når jeg setter på CC, og at det derfor ikke er fare for at luft slippes til vørteren. Jeg åpner døren kun når det er snakk om tørrhumling, da en gang etter stormgjæringen.
Tror dere dette er en sikker måte? Bør jeg kanskje ikke CC så lenge i tilfelle det er kommet oksygen til vørteren? Hvordan merker man om en øl er oksidert??
Har bare noen brygg bak meg, men mener de lyse palene jeg har brygget har vært på topp etter ca. 3 uker, etter 3 - 4 uker endrer ettersmaken seg til en slags jernsmak eller noe, er dette et resultat av oksidering?
Jeg regner med skapet er fult av co2 når jeg setter på CC, og at det derfor ikke er fare for at luft slippes til vørteren. Jeg åpner døren kun når det er snakk om tørrhumling, da en gang etter stormgjæringen.
Tror dere dette er en sikker måte? Bør jeg kanskje ikke CC så lenge i tilfelle det er kommet oksygen til vørteren? Hvordan merker man om en øl er oksidert??
Har bare noen brygg bak meg, men mener de lyse palene jeg har brygget har vært på topp etter ca. 3 uker, etter 3 - 4 uker endrer ettersmaken seg til en slags jernsmak eller noe, er dette et resultat av oksidering?