Hei! vi er en gjeng på 3 stk som brygge første gang i går. Brygget enkelt og greit Brygg selv sin Kòlsch Gahr Ed. , vi mesket med 50l på 65c i 90 min, skyllet med 16l vann og ente opp med ca 35-40l til gjæring. OG skulle være 1046-1049 men vi ente opp på med OG : 1058. da eg leste i etterkant at man kan tilsette vann FØR gjæring for å få ned OG, lurer eg på om det er mulig å gjøre før tapping ved å ha mye vann til sukkerlake eller bare få oppi litt ekstra vann for å dra ned alkohol% eller er dette en dum ide?
har også hatt en del problem med kjøleskapet med STC-1000 og frostvakt, fant ut at den er ganske feil og at varmen i toppen er veldig langt ifra bunn, målte 13 grader i bunn (eget termometer) og ca 17 grader på topp. ser ikke til at gjæring har startet enda, og siden eg leste en plass at WLP-029 ikke vil starte under 62F (16,6C) om eg bør dra opp litt i tempen for å få gang på den? men igjen så står det på brygg selv sine sider at noen tar den ned til 12-15C . noen som har litt inspill om hva som er best å gjøre?
Har også vurdert å montere en liten pc vifte inne i kjøleskapet da frostvakten står på topp (ikke en geni strek) og få litt sirkulasjon. noen som har prøvd dette?
Mvh Undheim Gårdsbryggeri
har også hatt en del problem med kjøleskapet med STC-1000 og frostvakt, fant ut at den er ganske feil og at varmen i toppen er veldig langt ifra bunn, målte 13 grader i bunn (eget termometer) og ca 17 grader på topp. ser ikke til at gjæring har startet enda, og siden eg leste en plass at WLP-029 ikke vil starte under 62F (16,6C) om eg bør dra opp litt i tempen for å få gang på den? men igjen så står det på brygg selv sine sider at noen tar den ned til 12-15C . noen som har litt inspill om hva som er best å gjøre?
Har også vurdert å montere en liten pc vifte inne i kjøleskapet da frostvakten står på topp (ikke en geni strek) og få litt sirkulasjon. noen som har prøvd dette?
Mvh Undheim Gårdsbryggeri