Vasking etter bruk av Brettanomyces, Lactobacillus og Pediococcus

Jeg ville nok vært betydelig mer nøye.

Det er greit å vite :) Da tillater jeg meg å komme med noen oppfølgingsspørsmål:

1. Hva er årsaken til at man bør være mer nøye etter bruk av en saison gjær enn f. eks. nevnte WLP001?

2. Vil følgende "vaskeregime" være OK; Etter flasking, først vaske ut av gjæringskaret med varmt vann og en svamp for å få vekk synlige gjærrester. Så vaske over med en svamp og noen liter varmt vann iblandet PBW. Deretter fylle opp gjæringskaret til randen med varmt vann og noen spiseskjeer PBW, la stå et døgn, og så skylle godt. Vaske raskt over ved neste bryggedag og desinfisere.

3. Er det andre gjærstammer man bør være spesielt nøye med vask / desinfisering etter bruk med unntak av "brett" o.l.?
 
Det er greit å vite :) Da tillater jeg meg å komme med noen oppfølgingsspørsmål:

1. Hva er årsaken til at man bør være mer nøye etter bruk av en saison gjær enn f. eks. nevnte WLP001?

2. Vil følgende "vaskeregime" være OK; Etter flasking, først vaske ut av gjæringskaret med varmt vann og en svamp for å få vekk synlige gjærrester. Så vaske over med en svamp og noen liter varmt vann iblandet PBW. Deretter fylle opp gjæringskaret til randen med varmt vann og noen spiseskjeer PBW, la stå et døgn, og så skylle godt. Vaske raskt over ved neste bryggedag og desinfisere.

3. Er det andre gjærstammer man bør være spesielt nøye med vask / desinfisering etter bruk med unntak av "brett" o.l.?


Tror du skal være veldig safe med denne vaskemetoden.
 
Det er sikkert bra nok. Poenget med å være såpass nøye er at saisongjær typisk gir bedre utgjæring enn annen gjær, og en "infeksjon" dermed kan gi kjipe konsekvenser.
 
Tilbake
Topp