Hallo øl elskere.
Jeg har holdt på med ølbrygging en stund. Så langt med flasker, men begynner å bli lei alt arbeidet med vaskingen av disse.
Har gått til innkjøp av Corneliusfat, samt kullsyreflaske med regulator etc. Det som er problemet, er hvordan jeg gjør følgende:
1. Hvordan rengjøre fat?
2. Hvordan tilføre kullsyre fra flaske, etter at ølet er på plass i fatet?
3. Hvordan lagre på fat, etter at kullsyre er tilført?
4. Hvordan tappe fra fat? Trykk etc.
Er det noen steder jeg kan få lettfattelig info om dette, bortsett fra i Moderne hjemmebrygging?
Har en Christmas Ale fra " Gahr Edition " til gjæring, som jeg tenkte få over på fat, slik at den kan stå å kose seg frem til jul.
Hadde vært takknemlig om noen av dere med erfaring, kunne ta seg bryet med å utrede litt om dette? :help:
Jeg har holdt på med ølbrygging en stund. Så langt med flasker, men begynner å bli lei alt arbeidet med vaskingen av disse.
Har gått til innkjøp av Corneliusfat, samt kullsyreflaske med regulator etc. Det som er problemet, er hvordan jeg gjør følgende:
1. Hvordan rengjøre fat?
2. Hvordan tilføre kullsyre fra flaske, etter at ølet er på plass i fatet?
3. Hvordan lagre på fat, etter at kullsyre er tilført?
4. Hvordan tappe fra fat? Trykk etc.
Er det noen steder jeg kan få lettfattelig info om dette, bortsett fra i Moderne hjemmebrygging?
Har en Christmas Ale fra " Gahr Edition " til gjæring, som jeg tenkte få over på fat, slik at den kan stå å kose seg frem til jul.
Hadde vært takknemlig om noen av dere med erfaring, kunne ta seg bryet med å utrede litt om dette? :help: