Bare la det inn grovt i beercalc, med 600g sukker blir det rundt 75% på 55l. Ikke så gale det heller i grunn, men 80 er jo bedre :yes: regner du med total vørtermengde i kjele eller i gjærkar?
Hei. Hva gjør dere med de 10 literene som er under nivået til kranen ? Hos meg kommer det masse humle og diverse når jeg kommer dit. Ser mange skriver at de sitter igjen med ca 4 liter i Speidelen. Blir det ikke med mye grums i gjæringskarene ?
Jeg pleier å røre wirpool etter endet kjøling, og venter en drøy halvtime, da får man ut det meste, pluss at jeg brygger ett par liter mer enn jeg trenger som går bort i trub, ikke mange kronene man heller ut :yes:
Hei. Hva gjør dere med de 10 literene som er under nivået til kranen ? Hos meg kommer det masse humle og diverse når jeg kommer dit. Ser mange skriver at de sitter igjen med ca 4 liter i Speidelen. Blir det ikke med mye grums i gjæringskarene ?
Tømmer det aller meste over i gjæringskarene, lar det synke ned til bunn over de to ukene det gjæres. Har ikke merket noe usmaker, men brygger i hovedsak ganske smaksrike øl.
Hei. Hva gjør dere med de 10 literene som er under nivået til kranen ? Hos meg kommer det masse humle og diverse når jeg kommer dit. Ser mange skriver at de sitter igjen med ca 4 liter i Speidelen. Blir det ikke med mye grums i gjæringskarene ?
Jeg har begynt med humlefilter for å redusere trub. Nettopp begynt med filteret, så jeg vet ennå ikke i hvor stor grad det går utover humleutbyttet. Ellers bruker jeg sil for å redusere "avfall" som blir med i gjæringsdunken. Jeg tapper Speidel-en til siste dråpe
Hei. Hva gjør dere med de 10 literene som er under nivået til kranen ? Hos meg kommer det masse humle og diverse når jeg kommer dit. Ser mange skriver at de sitter igjen med ca 4 liter i Speidelen. Blir det ikke med mye grums i gjæringskarene ?
Jeg har begynt med humlefilter for å redusere trub. Nettopp begynt med filteret, så jeg vet ennå ikke i hvor stor grad det går utover humleutbyttet. Ellers bruker jeg sil for å redusere "avfall" som blir med i gjæringsdunken. Jeg tapper Speidel-en til siste dråpe
Hei. Hva gjør dere med de 10 literene som er under nivået til kranen ? Hos meg kommer det masse humle og diverse når jeg kommer dit. Ser mange skriver at de sitter igjen med ca 4 liter i Speidelen. Blir det ikke med mye grums i gjæringskarene ?
Jeg har begynt med humlefilter for å redusere trub. Nettopp begynt med filteret, så jeg vet ennå ikke i hvor stor grad det går utover humleutbyttet. Ellers bruker jeg sil for å redusere "avfall" som blir med i gjæringsdunken. Jeg tapper Speidel-en til siste dråpe
Jeg kjøpte det hos Bryggselv. Nå har jeg laget fem brygg med humlefilter. Jeg har foreløpig bare smakt på to av bryggene som jeg har laget med humlefilter, og førsteinntrykket mitt er at filteret dreper EKSTREMT mye av både smak og aroma fra humle. Jeg skal vente med å konkludere til jeg har smakt på de tre siste bryggene, men sånn som det ser ut til nå, kommer jeg ikke til å bruke filteret igjen.Eller, kanskje jeg skal bruke det til å filtrere vørter når jeg tapper fra kjelen til gjæringsdunken Uansett: Jeg ofrer gjerne noen liter til trub fremfor å la det gå utover smak og aroma...
hei jeg prøver å stille inn en oppskrift jeg fikk. men ved 1.048 og 45 liter batch size så vil den ha 68 liter som meske volum kan noen gi meg noen tips hvordan jeg får stilt dette inn korrekt
Du må bruke den lille knappen til høyre for meskeprofilen du har valgt. Der kan du justere profilen, sett enten inn ønsket totalt innmeskingsvolum eller antall liter/kg malt.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.