Jeg er i oppstartfasen igjen etter en bryggepause på to år. Skal begynne å brygge noen småbatcher på kjøkkenet i en relativt liten leilighet. Tenker derfor å gå for BIAB i en 25L kjele, og brygge en full julabøtte om gangen.
Problemet er at jeg husker fra min tidligere bryggerkarriere at det blir fryktelig mye mel med til kok etter mesk med BIAB. Har lest opp og ned på nettet at det ikke har noen betydning, men jeg vil ikke ha det med til kok, uansett.
Vil en manuell vorlauf gjennom kuleventilen før overføring til gjæringskar for mellomlagring være like effektivt som manuell vorlauf i dedikert meskekjele med falskbunn eller lignende? Eller lønner det seg å ha noe i bunnen for å hjelpe til med silinga? Er varmeelement i kjelen for koking, så falskbunn blir litt vanskelig å tilpasse.
Problemet er at jeg husker fra min tidligere bryggerkarriere at det blir fryktelig mye mel med til kok etter mesk med BIAB. Har lest opp og ned på nettet at det ikke har noen betydning, men jeg vil ikke ha det med til kok, uansett.
Vil en manuell vorlauf gjennom kuleventilen før overføring til gjæringskar for mellomlagring være like effektivt som manuell vorlauf i dedikert meskekjele med falskbunn eller lignende? Eller lønner det seg å ha noe i bunnen for å hjelpe til med silinga? Er varmeelement i kjelen for koking, så falskbunn blir litt vanskelig å tilpasse.