Heisann,
Skal tappe ein pils på fat til helga, og tenker på å brygge ein ny runde samme dag for å gjenbruke gjæren. I den forbindelse lurer eg på om det er like greit å tappe vørter (kald) rett fra kokekar og oppå den gamle gjærkaka?
Eg pleier å lufte vørteren i gjæringsbøtta med ei akvariumspumpe før eg tilsetter gjær. Er det greit å lufte etter at vørter er tappa rett på gammal gjærkake?
Alternativ 2 er å vaske den gamle gjæren og bruke den dagen etterpå... meir arbeid og fare for infeksjon på den måten?
LT
Skal tappe ein pils på fat til helga, og tenker på å brygge ein ny runde samme dag for å gjenbruke gjæren. I den forbindelse lurer eg på om det er like greit å tappe vørter (kald) rett fra kokekar og oppå den gamle gjærkaka?
Eg pleier å lufte vørteren i gjæringsbøtta med ei akvariumspumpe før eg tilsetter gjær. Er det greit å lufte etter at vørter er tappa rett på gammal gjærkake?
Alternativ 2 er å vaske den gamle gjæren og bruke den dagen etterpå... meir arbeid og fare for infeksjon på den måten?
LT