Hallo jeg laget mitt første brygg nå i helgen og kunne tenkt meg litt kommentarer (ris og ros) som kan forbedre neste forsøk.
Jeg vil bare forklare hva jeg har gjort og vente i spenning på hva dere har å si i takt med ventingen på at det skal gjære ferdig.
Først må jeg bare si at jeg er nok så fornøyd med resultatet, Selv om mengden ble mye mindre enn forventet. Jeg tror opprinnelig veskemengde må ha vært mellom 26 og 28 liter. Endte opp med 14 liter på karret.
Jeg bruker et melkespann på 30liter med varmeelement.
Jeg mesket på 65-70 grader og brukte 3 kilo Hvetemalt og 3 kilo pilsnermalt.
Jeg mesket i 65-70 minutter og kokte i 90 minutter etterpå hvor jeg tilsatte tøyposer med 20g Cascade humle da brygget nådde 100grader og tilsatte 10g to ganger i slutten av koketiden av samme type humle på 75 og 80 minutter.
Jeg har en kjølespiral jeg skal bruke neste gang, men denne gangen hadde jeg ikke tilgjengelig de rør og koblinger jeg trengte. så avkjølingen gikk veldig sakte. og jeg glemte å ta ut humlen. (vet ikke om det har noe å si?)
Før jeg tappet det på gjæringskaret målte jeg mostvekten/oschileringsvekten? til 1.062. Dette fortalte en venn av meg var et nogen lunde bra resultat?
Jeg blandet ut en 7g pose med gjær av merket Coopers. dette var vell egentlig ment for 25 liter, Så det blir spennende å se.
Jeg har brygget stående på en bod som holder 15 grader. Dette er vell en ganske passelig temperatur? Skulle det vært kaldere?
Jeg har noen bilder fra bryggingen men har null peiling på hvordan jeg skal dele dem på forumet så jeg skal prøve å legge til en kommentar med linker til noen bildedumper.
Sigve Ellingsen.
Jeg vil bare forklare hva jeg har gjort og vente i spenning på hva dere har å si i takt med ventingen på at det skal gjære ferdig.
Først må jeg bare si at jeg er nok så fornøyd med resultatet, Selv om mengden ble mye mindre enn forventet. Jeg tror opprinnelig veskemengde må ha vært mellom 26 og 28 liter. Endte opp med 14 liter på karret.
Jeg bruker et melkespann på 30liter med varmeelement.
Jeg mesket på 65-70 grader og brukte 3 kilo Hvetemalt og 3 kilo pilsnermalt.
Jeg mesket i 65-70 minutter og kokte i 90 minutter etterpå hvor jeg tilsatte tøyposer med 20g Cascade humle da brygget nådde 100grader og tilsatte 10g to ganger i slutten av koketiden av samme type humle på 75 og 80 minutter.
Jeg har en kjølespiral jeg skal bruke neste gang, men denne gangen hadde jeg ikke tilgjengelig de rør og koblinger jeg trengte. så avkjølingen gikk veldig sakte. og jeg glemte å ta ut humlen. (vet ikke om det har noe å si?)
Før jeg tappet det på gjæringskaret målte jeg mostvekten/oschileringsvekten? til 1.062. Dette fortalte en venn av meg var et nogen lunde bra resultat?
Jeg blandet ut en 7g pose med gjær av merket Coopers. dette var vell egentlig ment for 25 liter, Så det blir spennende å se.
Jeg har brygget stående på en bod som holder 15 grader. Dette er vell en ganske passelig temperatur? Skulle det vært kaldere?
Jeg har noen bilder fra bryggingen men har null peiling på hvordan jeg skal dele dem på forumet så jeg skal prøve å legge til en kommentar med linker til noen bildedumper.
Sigve Ellingsen.
Sist redigert: