Espen Breivik
Fylkesstyre
Hei, har som mange andre skaffet et elektronisk hydrometer (iSpindle) som jeg syns er veldig nyttig og gir en ny dimensjon i forhold til logging til Brewfather.
Et generelt spørsmål er hvordan man vurderer når utgjæringen er ferdig her. Den vil naturlig nok stå og fluktuere litt mellom to forskjellige punkt til slutt.
Gjærer som regel i en All-Rounder og denne gangen kjører jeg IPA med vanlig gjærlås og Verdant IPA-gjær. Derfor vil jeg helst ikke åpne for å ta ut noe å måle med vanlig oechlevekt (manuell målesikkerhet er uansett minst +/- 0.001 for min del så det gir ikke så mye mening annet enn å evt. smake på det).
Spørsmål til dere som gjør tilsvarende er hvilke erfaringer / rutiner dere har for å anse dere som ferdig basert på digitale målinger. Skal det være dønn stabil logget SG i 2 dager eller tar dere det før? Et eksempel under (utjevnede verdier) er at det har stabilisert seg og forventet så skal det være tørrhumlig i morgen og i at den skal ligge i 3 dager og da skal gjæringen være ferdig (i teorien). Jeg har tidligere ventet litt ekstra for å være helt sikker - slik at målingene har vært stabilt på 1 nivå i 1-2 dager, men vet ikke om det er nødvendig eller ikke.
Et generelt spørsmål er hvordan man vurderer når utgjæringen er ferdig her. Den vil naturlig nok stå og fluktuere litt mellom to forskjellige punkt til slutt.
Gjærer som regel i en All-Rounder og denne gangen kjører jeg IPA med vanlig gjærlås og Verdant IPA-gjær. Derfor vil jeg helst ikke åpne for å ta ut noe å måle med vanlig oechlevekt (manuell målesikkerhet er uansett minst +/- 0.001 for min del så det gir ikke så mye mening annet enn å evt. smake på det).
Spørsmål til dere som gjør tilsvarende er hvilke erfaringer / rutiner dere har for å anse dere som ferdig basert på digitale målinger. Skal det være dønn stabil logget SG i 2 dager eller tar dere det før? Et eksempel under (utjevnede verdier) er at det har stabilisert seg og forventet så skal det være tørrhumlig i morgen og i at den skal ligge i 3 dager og da skal gjæringen være ferdig (i teorien). Jeg har tidligere ventet litt ekstra for å være helt sikker - slik at målingene har vært stabilt på 1 nivå i 1-2 dager, men vet ikke om det er nødvendig eller ikke.