White House Honey Porter Clone

Runeska

Norbrygg-medlem
Tenkte å clone White House Honey Porter
Trenger tilbakemeldinger. Og jeg mangler Bitterhumlen  :help:
Det sto bare 10 HBU i oppskrifta.

http://www.whitehouse.gov/blog/2012/09/01/ale-chief-white-house-beer-recipe

White House Honey Porter
Baltic Porter
Type: All Grain Date: 09.09.2012
Batch Size (fermenter): 19,00 l Brewer: Obama
Boil Size: 23,59 l Asst Brewer:
Boil Time: 60 min Equipment: Braumeister 20l
End of Boil Volume 20,81 l Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Final Bottling Volume: 18,00 l Est Mash Efficiency 77,3 %
Fermentation: Ale, Two Stage Taste Rating(out of 50): 30,0
Taste Notes:
Ingredients

Amt          Name Type                                                                #    %/IBU
4,00 kg      Pale Malt (2 Row) Bel (5,9 EBC) Grain                            1    72,7 %
0,45 kg      Caramel/Crystal Malt - 20L (39,4 EBC) Grain                  2    8,2 %
0,34 kg      Munich Malt (17,7 EBC) Grain                                        3    6,2 %
0,17 kg      Black (Patent) Malt (985,0 EBC) Grain                            4    3,1 %
0,09 kg      Chocolate Malt (900,0 EBC) Grain                                  5    1,6 %
15,00 g      Hallertauer [4,80 %] - Boil 5,0 min Hop                          6    1,8 IBUs
1,0 pkg      Nottingham Yeast (Lallemand #-) [23,66 ml] Yeast          7    -
0,45 kg      Honey (2,0 EBC) Sugar                                                  8    8,2 %

Beer Profile
Est Original Gravity: 1,065 SG Measured Original Gravity: 1,046 SG
Est Final Gravity: 1,011 SG Measured Final Gravity: 1,010 SG
Estimated Alcohol by Vol: 7,0 % Actual Alcohol by Vol: 4,7 %
Bitterness: 1,8 IBUs Calories: 427,1 kcal/l
Est Color: 49,6 EBC
 
Hei,

Vurderer også å lage "Obama ale". Noen tanker om hva slags honning vil du bruke (finnes vel ulike typer, sommerhonning, lynghonning etc)?

hilsen, tommy
 
Har ikke tatt noen avgjørelse vedr type honning.
Tenkte på lynghonning.
Tenkte å varme opp honningen til 74 - 78 går i 15 min.
Avkjølt og tilsette etter avkjølt vørter. For å ikke miste for mye smak.
 
Jeg har brygget White House Honey Ale. Brukte 450 gr "vanlig" norsk honning (lynghonning ?), på 25 liter, varmet den opp i varmt vann, tilsatte siste 15 minutter i kok.
Det ga likevel en markant honnnig duft og smak av ølet, selv om jeg har sett her at mange mener at honningsmaken vil forsvinne ved koking.
 
Stein,

Brukte du ekstrakt + spesialmalt (som obama og gjengen) eller brygget du all-grain? På utkikk etter en all grain oppskrift nemlig....

hilsen, tommy
 
Jeg tappet en Obama Honey Ale på flaske igår, og min også duftet og smakte meget av honning. Er sånn at jeg faktisk håper honning smaken blir litt mildere og balansert etter lagring.
Jeg varmet honningen (blikkboksen) i varmt vann, tilsatte i vørteren de 5 siste minuttene av kokingen. Det kom en mild lukt av honning ut av gjærlåsen etter stormgjæringen ga seg :)
Brukte ekstrakt/malt pakken fra bryggselv, honningen var den standard orange boksen fra honningsentralen (450g), den er vel å oppdrive over hele landet.

Nå skal ølet få stå en mnd i boden og lagre (15c) mens jeg er i India, så skal det smakes når jeg kommer hjem i starten av desember.
 
Tommy_1977 skrev:
Stein,

Brukte du ekstrakt + spesialmalt (som obama og gjengen) eller brygget du all-grain? På utkikk etter en all grain oppskrift nemlig....

hilsen, tommy

Jeg lagde en all-grain utgave ved hjelp av BeerCalc. Men ser nå at jeg skrev feil, det var 5 minutter kok med honningen, ikke 15.

White House Honey Ale
OG 1054, FG 1009, ABV 5,9%, EBC 22, IBU 26
Mesketemp 67 °C i 60 min, Skylletemp 78 °C i 40 min, 25 liter

MALT
Maris Otter Pale Malt 5 EBC - 4000 gr
Amber Malt 125 EBC - 450 gr
Biscuit Malt 50 EBC - 300 gr

Koketid 60 min

HUMLE

East Kent Golding 6,75% - 40 gr - 60 min
East Kent Golding 6,75% - 45 gr - 1 min

1 ts Irish Moss kokes 15 min
450 gr Honning kokes siste 5 minutter

GJÆR
WLP007 - Dry English Ale - 1 rør
18 °C - 16 dager

KARBONERING
6 gr sukker pr/liter oppløst i 3 dl vann, gir økning på 0,3% ABV
15 °C - 21 dager
 
Tilbake
Topp