Grünerløkka bryggeri har en nydelig White IPA. Noen som har oppskriften, evt. andre WIPA-oppskrifter?
Kanskje jeg kan friste med Kinns Skoddehav:
50%Pilsner Malt; Weyermann - added during mash
45 % Pale Wheat Malt; Weyermann - added during mash
5 % Oat Malt; Thomas Fawcett - added during mash
0,7 gr/l Cascade (8,5%) - added during boil, boiled 30 m
0,7 gr/l CitraTM (10%) - added during boil, boiled 30 m
0,9 gr/ Cascade (8,5%) - added during boil, boiled 15 m
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added during boil, boiled 15 m
0,9 gr/l Cascade (8,5%) - added during boil 0 min
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added during boil 0 min
0,9 gr/l Cascade (8,5%) - added dry to secondary fermenter
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added dry to secondary fermenter
WYeast 3787 Trappist
66 C meisking
90 min koking, 88% effektivitet, 15,2 P til 3,2 P, 50 IBU. Gjæring ved 20 grader C.
Kanskje jeg kan friste med Kinns Skoddehav:
50%Pilsner Malt; Weyermann - added during mash
45 % Pale Wheat Malt; Weyermann - added during mash
5 % Oat Malt; Thomas Fawcett - added during mash
0,7 gr/l Cascade (8,5%) - added during boil, boiled 30 m
0,7 gr/l CitraTM (10%) - added during boil, boiled 30 m
0,9 gr/ Cascade (8,5%) - added during boil, boiled 15 m
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added during boil, boiled 15 m
0,9 gr/l Cascade (8,5%) - added during boil 0 min
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added during boil 0 min
0,9 gr/l Cascade (8,5%) - added dry to secondary fermenter
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added dry to secondary fermenter
WYeast 3787 Trappist
66 C meisking
90 min koking, 88% effektivitet, 15,2 P til 3,2 P, 50 IBU. Gjæring ved 20 grader C.
Jeg har en oppskrift som ble en meget vellyket white IPA. Jeg gråt når siste flaska var tom. Skal prøve å poste den i kveld.Bumper denne, da jeg fortsatt ikke helt har fått til en oppskrift som jeg tror vil bli riktig. Håper på hjelp fra mer erfarne bryggere, som kanskje har prøvd denne?
Er dette oppskriften fra bryggeriet? Jeg har lett etter den lenge!
Bruker du fersk eller tørket appelsinskall? Knuser/maler du korianderfrøene?Her er min White Ipa. En kakfoni av deilige smaker, Here it goes:
"Heisenberg"
OG: 65
IBU: 80
EBC: 9
FG: 10
Til 32 liter kok.
3,85 kg pilsnemalt
3,85 kg hvete
0,65 hveteflak
800 gr DME
60 min: 14 gram Cascade (7,1 % alfa), 14 gr Centennnial (10,2 % alfa), 14 gr Citra (13% alfa)
15 min: 19 gr X 3 (altså de tre humlene)
5 min: 14 gr X3
5 min: 40 gr appelsinskall, 27 gr korianderfrø
Tørrhumle: 20 gr X3
Gjær: wlp400
Mesk: 65 grader, 60 min. Kok 90 min.
Jeg brukte tørket appelsinskall og knuste frøene, ja. Jeg tenkt å brygge den på nytt i helgen. Muligens da med litt peppet i tillegg.Bruker du fersk eller tørket appelsinskall? Knuser/maler du korianderfrøene?
Her er min White Ipa. En kakfoni av deilige smaker, Here it goes:
"Heisenberg"
OG: 65
IBU: 80
EBC: 9
FG: 10
Til 32 liter kok.
3,85 kg pilsnemalt
3,85 kg hvete
0,65 hveteflak
800 gr DME
60 min: 14 gram Cascade (7,1 % alfa), 14 gr Centennnial (10,2 % alfa), 14 gr Citra (13% alfa)
15 min: 19 gr X 3 (altså de tre humlene)
5 min: 14 gr X3
5 min: 40 gr appelsinskall, 27 gr korianderfrø
Tørrhumle: 20 gr X3
Gjær: wlp400
Mesk: 65 grader, 60 min. Kok 90 min.