White IPA?

Kanskje jeg kan friste med Kinns Skoddehav:

50%Pilsner Malt; Weyermann - added during mash
45 % Pale Wheat Malt; Weyermann - added during mash
5 % Oat Malt; Thomas Fawcett - added during mash
0,7 gr/l Cascade (8,5%) - added during boil, boiled 30 m
0,7 gr/l CitraTM (10%) - added during boil, boiled 30 m
0,9 gr/ Cascade (8,5%) - added during boil, boiled 15 m
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added during boil, boiled 15 m
0,9 gr/l Cascade (8,5%) - added during boil 0 min
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added during boil 0 min
0,9 gr/l Cascade (8,5%) - added dry to secondary fermenter
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added dry to secondary fermenter
WYeast 3787 Trappist
66 C meisking
90 min koking, 88% effektivitet, 15,2 P til 3,2 P, 50 IBU. Gjæring ved 20 grader C.
 
Kanskje jeg kan friste med Kinns Skoddehav:

50%Pilsner Malt; Weyermann - added during mash
45 % Pale Wheat Malt; Weyermann - added during mash
5 % Oat Malt; Thomas Fawcett - added during mash
0,7 gr/l Cascade (8,5%) - added during boil, boiled 30 m
0,7 gr/l CitraTM (10%) - added during boil, boiled 30 m
0,9 gr/ Cascade (8,5%) - added during boil, boiled 15 m
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added during boil, boiled 15 m
0,9 gr/l Cascade (8,5%) - added during boil 0 min
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added during boil 0 min
0,9 gr/l Cascade (8,5%) - added dry to secondary fermenter
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added dry to secondary fermenter
WYeast 3787 Trappist
66 C meisking
90 min koking, 88% effektivitet, 15,2 P til 3,2 P, 50 IBU. Gjæring ved 20 grader C.


Er dette oppskriften fra bryggeriet? Jeg har lett etter den lenge!
 
Kanskje jeg kan friste med Kinns Skoddehav:

50%Pilsner Malt; Weyermann - added during mash
45 % Pale Wheat Malt; Weyermann - added during mash
5 % Oat Malt; Thomas Fawcett - added during mash
0,7 gr/l Cascade (8,5%) - added during boil, boiled 30 m
0,7 gr/l CitraTM (10%) - added during boil, boiled 30 m
0,9 gr/ Cascade (8,5%) - added during boil, boiled 15 m
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added during boil, boiled 15 m
0,9 gr/l Cascade (8,5%) - added during boil 0 min
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added during boil 0 min
0,9 gr/l Cascade (8,5%) - added dry to secondary fermenter
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added dry to secondary fermenter
WYeast 3787 Trappist
66 C meisking
90 min koking, 88% effektivitet, 15,2 P til 3,2 P, 50 IBU. Gjæring ved 20 grader C.



Hvordan kan jeg regne om dette til at det skal passe til min bb30? Tenker da på prosentmengde på malt. Så var det dette med humle. Aflasyren jeg finner holder ikke samme % som den som skrives har. Cascaden jeg finner har 6.7%. Hvordan skal man regne om dette? Tenker jeg vil prøve å få ca 23-25 l øl, men vet ikke helt hvordan jeg skal få dette til å gå opp.
 
Bumper denne, da jeg fortsatt ikke helt har fått til en oppskrift som jeg tror vil bli riktig. Håper på hjelp fra mer erfarne bryggere, som kanskje har prøvd denne?
 
Ta den maltmengden som er optimal mtp. BB30 (5-6 kg?), og bare gang inn med prosentene. Ut ifra forventet utbytte kan du spekulere i hvor mye du må koke for å få riktig IBU. Når du da har volumet så er det bare å gange inn vekt/volum som er angitt for humla. Hvis du får feil IBU pga. annen % alfasyre ville jeg bare justert mengden humle i tilsetningen med lengst koketid for å få riktig IBU.
 
Bumper denne, da jeg fortsatt ikke helt har fått til en oppskrift som jeg tror vil bli riktig. Håper på hjelp fra mer erfarne bryggere, som kanskje har prøvd denne?
Jeg har en oppskrift som ble en meget vellyket white IPA. Jeg gråt når siste flaska var tom. Skal prøve å poste den i kveld.
 
Her er min White Ipa. En kakfoni av deilige smaker, Here it goes:

"Heisenberg"
OG: 65
IBU: 80
EBC: 9
FG: 10
Til 32 liter kok.

3,85 kg pilsnemalt
3,85 kg hvete
0,65 hveteflak
800 gr DME

60 min: 14 gram Cascade (7,1 % alfa), 14 gr Centennnial (10,2 % alfa), 14 gr Citra (13% alfa)
15 min: 19 gr X 3 (altså de tre humlene)
5 min: 14 gr X3
5 min: 40 gr appelsinskall, 27 gr korianderfrø
Tørrhumle: 20 gr X3

Gjær: wlp400

Mesk: 65 grader, 60 min. Kok 90 min.
 
Her er min White Ipa. En kakfoni av deilige smaker, Here it goes:

"Heisenberg"
OG: 65
IBU: 80
EBC: 9
FG: 10
Til 32 liter kok.

3,85 kg pilsnemalt
3,85 kg hvete
0,65 hveteflak
800 gr DME

60 min: 14 gram Cascade (7,1 % alfa), 14 gr Centennnial (10,2 % alfa), 14 gr Citra (13% alfa)
15 min: 19 gr X 3 (altså de tre humlene)
5 min: 14 gr X3
5 min: 40 gr appelsinskall, 27 gr korianderfrø
Tørrhumle: 20 gr X3

Gjær: wlp400

Mesk: 65 grader, 60 min. Kok 90 min.
Bruker du fersk eller tørket appelsinskall? Knuser/maler du korianderfrøene?
 
Cold crasher dere slike hybrid øl? Gelatin?

Hvete øl skal vel være litt hazy eller?Erfaringer?

Har en Skoddehav klone, som jeg skal tappe om en uke.
 
Ekstremt fornøyd med denne for øvrig:

Recipe Specifications

--------------------------

Boil Size: 24.25 l
Post Boil Volume: 22.36 l
Batch Size (fermenter): 18.00 l
Bottling Volume: 16.50 l
Estimated OG: 1.056 SG
Estimated Color: 6.2 EBC
Estimated IBU: 45.7 IBUs
Brewhouse Efficiency: 70.00 %
Est Mash Efficiency: 84.3 %
Boil Time: 60 Minutes


Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
5.00 g Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60.0 mins Water Agent 1 -
5.00 ml Lactic Acid (Mash 60.0 mins) Water Agent 2 -
3.00 g Calcium Chloride (Mash 60.0 mins) Water Agent 3 -
2.81 kg Pilsner (Weyermann) (3.3 EBC) Grain 4 62.2 %
0.95 kg Wheat Malt, Pale (Weyermann) (3.9 EBC) Grain 5 21.1 %
0.62 kg Wheat, Flaked (3.2 EBC) Grain 6 13.7 %
0.13 kg Corn Sugar (Dextrose) (0.0 EBC) Sugar 7 3.0 %
25.00 g Tomahawk [15.50 %] - Boil 60.0 min Hop 8 45.7 IBUs
0.50 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15.0 mins) Fining 9 -
0.50 tsp Yeast Nutrient (Boil 10.0 mins) Other 10 -
10.00 g Orange Peel, Bitter (Boil 5.0 mins) Spice 11 -
3.00 g Coriander Seed (Boil 5.0 mins) Spice 12 -
27.00 g Centennial [10.00 %] - Steep/Whirlpool Hop 13 0.0 IBUs
27.00 g Citra [12.00 %] - Steep/Whirlpool -5.0 Hop 14 0.0 IBUs
13.00 g Cascade [5.50 %] - Steep/Whirlpool -5.0 Hop 15 0.0 IBUs
1.0 pkg Abbey Ale (White Labs #WLP530) [35.49 ml Yeast 16 -

Mash Schedule: Chainbreaker White IPA
Total Grain Weight: 4.51 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash Step Add 26.93 l of water at 55.2 C 52.0 C 15 min
Mash Step Heat to 63.0 C over 6 min 63.0 C 15 min
Mash Step Heat to 73.0 C over 7 min 73.0 C 20 min
Mash Step Heat to 78.0 C over 2 min 78.0 C 5 min
 
Her er min White Ipa. En kakfoni av deilige smaker, Here it goes:

"Heisenberg"
OG: 65
IBU: 80
EBC: 9
FG: 10
Til 32 liter kok.

3,85 kg pilsnemalt
3,85 kg hvete
0,65 hveteflak
800 gr DME

60 min: 14 gram Cascade (7,1 % alfa), 14 gr Centennnial (10,2 % alfa), 14 gr Citra (13% alfa)
15 min: 19 gr X 3 (altså de tre humlene)
5 min: 14 gr X3
5 min: 40 gr appelsinskall, 27 gr korianderfrø
Tørrhumle: 20 gr X3

Gjær: wlp400

Mesk: 65 grader, 60 min. Kok 90 min.

Hei!
Er ganske ny innen ølbrygging og har ett par spørsmål til oppskriften. Hvor mye vann skal vi skylle med? Skal spraymalten tilsettes under mesking eller etterpå?
 
Morn. Spraymalten tilsettes ca 15 min før ferdig kok. Når det gjelder liter skyllevann, så er det avhengig av bryggemetode og oppsett. Jeg mesker med ca 26 liter og skyller med ca 12 liter, BIAB. Poenget må være at det blir riktig mengde vørter til slutt, som i mitt tilfelle er 32 liter. Gi gjerne tilbakemelding om du brygger denne!
 
Bumper en eldre tråd her.

Jeg sitter å pønsker ut en oppskrift på en White IPA. Men vurderer faktisk å bruke US-05 gjær istede for en typisk wit gjær. Blir det som å banne i kirka?

Planlegger å bruke:
22% pale ale malt
33% hvete malt
17% flaket hvete
28% pilsner malt.

Kan jeg fortsatt kalle dette en white ipa?
 
Du har hveten, men det sentrale i en White IPA er jo samspillet mellom ester og fenoler fra gjæren og humla. Så det blir nok mer en IPA med hvete enn White IPA hvis du benytter us05. Men det er jo godt det og, bare noe annet.
 
Tilbake
Topp