1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

White IPA?

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Riverside Brewery, 29 Jan 2015.

  1. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Nei. Som @KriHart sier, så vil du mangle det smaksbidraget som gjæren gir, og dermed blir det ganske enkelt en IPA eller APA.

    I det hele tatt: Gjæren er helt avgjørende for hvilken øltype du får. Liker du en bestemt øltype, er det bare å legge opp til en skikkelig nedtur å prøve å brygge den uten den rette gjæren.
     
    Thomas Søreide og Sponon liker dette.
  2. Skogslik

    Skogslik
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hvilken tørrgjær kan være greit i en white IPA?
    Tenkte litt på oppskriften som Ole K la ut på forgje side.
     
  3. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    T-58? Eller m06 på høy temp kanskje
     
    Skogslik liker dette.
  4. Skogslik

    Skogslik
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Takk for tips!
    Hadde vert morro og prøvd meg på en slik en til våren/sommeren.
     
  5. Forvirret

    Forvirret
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bømlo
    Bruker du T-58 så vær litt obs på at den kan gjære godt ut.
     
  6. mr blonde

    mr blonde
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg har brukt Mangrove Jack's belgian wit m21, med godt resultat ved et par tilfeller. Har brukt den i white apa/ipa..
     
  7. john petter

    john petter
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo - Holmlia
    Hei,
    jeg lurer på hvorfor det er 800 gr DME i denne oppskriften?
    Kan man ikke legge inn mer pilsnermalt?
    Fint om noen kunne opplyse en enkel sjel... ;-)
     
  8. Stig Aa.

    Stig Aa.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det er fordi jeg ikke hadde plass til mer malt. Om du har plass: øK pilsnermalt og hvete til ønsket OG.
     
    Jo-Helge liker dette.
  9. john petter

    john petter
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo - Holmlia
    Takk!
    :)
     
  10. Skogslik

    Skogslik
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Prøvde og gjøre denne om til 22 liters batch.

    Er jeg helt på tur eller kan dette stemme greit for ca % på 6,5


    3,2kg pilsner malt
    2,8 Pale hvete malt
    0,3 Oat malt

    og ca 15 gram humle på 30min, 20gram humle (Av hver type) på 15,0 og tørrhumling?
     
  11. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Om du har sånn noenlunde peiling på meskeeffektiviteten din, kan du bruke denne kalkulatoren: https://www.brewersfriend.com/allgrain-ogfg/

    Ellers er skalering opp og ned av oppskrifter en grei sak når det bare er snakk om volum. Du øker eller minker mengden av alle ingrediensene med samme prosent som volumet økes eller minskes med. Men her hadde du jo bare prosentene å holde deg til.

    Her er min til 24 liter, beregnet ut fra 80% meskeeffektivitet. Og det blir ikke dårligere med havregryn enn med havremalt. Jeg sitter akkurat og drikker en av de siste flaskene. Fryktelig godt:).

    Malt
    3.4 kg pilsnermalt
    3,0 kg hvetemalt
    0,4 kg havregryn
    Humle
    20 gr Cascade @ 30
    20 gr Citra @ 30
    25gr Cascade @ 15
    25 gr Citra @ 15
    25gr Cascade @ 0
    25 gr Citra @ 0
    25gr Cascade tørrhume
    25 gr Citra tørrhumle
    Gjær
    WLP530
     
    #31 Finn Berger, 3 Apr 2018
    Sist redigert: 3 Apr 2018
    Skogslik liker dette.
  12. Skogslik

    Skogslik
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Se der ja, tror jaggu jeg må prøve denne.

    Vanlige havregryn fra butikken, som Bjørns eller Axa? Og disse skal hele oppi?
     
  13. jab

    jab
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ja og ja, hele i mesken.
     
    Skogslik liker dette.
  14. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Det er et fryktelig godt øl, ja. Og jeg bruker Bjørns lettkokte havregryn (som produseres av AXA ved Moss mølle). Du bare heller dem oppi mesken ved starten. (Jeg kjører dem gjennom mølla, men det er ikke nødvendig. Har neppe noen betydning.) Men jeg tror det er viktig at du bruker de lettkokte.
     
    Skogslik liker dette.
  15. Skogslik

    Skogslik
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Takk for svar, begge to.

    Denne skal testes :)
     
  16. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    De små havregrynene fra bjørns, ikke de store! Det har jeg lært.
    Så kan du jo ha noen til frokost også, med nøtter, bær, melk og honning. Frokost for vinnere!
     
    LarsUlv liker dette.
  17. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    De lettkokte fordi de allerede er gelatinisert?
     
  18. Skogslik

    Skogslik
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Spiser stort sett havregryn til frokost hver dag, så det har jeg uansett i hus :p
     
    Ekornskurken liker dette.
  19. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Ja
    Ja, det er poenget:).
     
    YngveKL liker dette.
  20. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Breakfast of Champions! - Har du lest Vonnegut jr.?
     

Del denne siden