Wiessbier og kunstig CO2

Laget min første Wiessbier her om dagen som bobler pent på fatene, det gledes til det er ferdig. Jeg til å tenke på karboneringsprossessen og gjærsedimenter hos Wiessbier.
Når man sjenker Wiessbier, så skal man jo få med gjærsedimenter som er med på å sette smak. Ved naturlig karbonering så får man jo automatisk bunnfall av gjæren, men hvilke råd og anbefalinger har forumet ved bruk av kunstig CO2 og Wiessbier?
 
Du kan f.eks vende på fatet før hver serverings-session slik at du ikke tapper ut all gjæren ved første avtapning etter at fatet har stått i ro.

Ikke cold crash.
 
Glemte å skrive at jeg bruker Beergun og oppbevarer på flaske.

OK, da oppfatter jeg det slik at jeg kan helle direkte i Corneliusfatene etter ca 14 dager gjæring, trykksette, riste på fatet når jeg tapper på flasker?
 
Det burde gå fint. Bortsett fra selve ristingen, ville vært forsiktig med å faktisk riste, heller bare vende forsiktig eller rulle forsiktig, så minsker du sjansen for å lage unødvendig skum.
 
Tilbake
Topp