WLP-300 og svovel

Hei, jeg har en klassisk hefeweizen på gjæring. Gjæren jeg brukte var WLP-300 og pitchet etter mr.malty ved 19 grader. Ølet har må stått 3 dager på 17grader. Svovellukten er ganske sterk i gjæringsskapet, sikkert på grunn av den lave temperaturen.

Bør jeg gjære noen grep i forhold til dette eller skal jeg la det gjære ut på denne temperaturen?
Jeg vurderer en diacetylrest på 20 grader i noen dager, men er usikker.

Rune
 
Helt normalt. Jeg har samme situasjon med WLP 381 Bavarian Weissen akkurat nå. Svovelen går vekk etterhvert. Trolig er svovelen snart ut av ølet. Hvis det lukter svovel ved tapping er det ofte bare at svovelen ligger som en pute øverst i gjæringskaret, ikke at det nødvendigvis er oppløst i ølet. Smak på ølet for sikkerhets skyld.
 
WLP 380 er svovel normalt etter hva jeg hører.

Jeg satser på at svovelen forsvinner ja, og neppe noen fare for at jeg ikke smaker på ølet før det går på fatet  ;)
 
Tilbake
Topp