1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

wlp 400 gjæring

En tråd i 'Nedre Romerike Bryggerlaug' startet av Knut-Erik, 21 Jan 2014.

  1. Knut-Erik

    Knut-Erik
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nittedal/Oslo
    Gjæring av witbier wlp 400, ser ut som byggskum. Tørrhumler med clementiner
    http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cgi?pick=SB%20p%E5ske%20wit&mine=on&sort=date&stylesort=0&numshow=100&namesearch=&brewersearch=
     

    Vedlagte filer:

  2. Kim O.J.

    Kim O.J.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Snarøya
    Clementiner?  Denne må du gi tilbakemelding på.

    Sent from my HTC One using Tapatalk
     
  3. Ørnegård

    Ørnegård
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Det bildet burde vært postet i tråden Deilige bilder ... :skitbra:
     
  4. Kjoygard

    Kjoygard
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Vurderer å lage en Wit som neste brygg, hvordan synes du WLP400 fungerte? Hørte den trenger mye oppmerksomhet?
     
  5. julius

    julius
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kristiansund
    Min gjæret fint ut uten noe oppmerksomhet,men synes det var en svak svovellukt under gjæringen samt i det ferdige produktet. Noen erfaringer med det ? Smaken er god.
     
  6. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    Synes hveteøl ofte gir svovellukt under gjæring. Vet ikke om det skyldes gjæren eller den store mengden hvete.
    Men har aldri opplevd at det gir noe usmak på ølet.

    WLP400 kan være litt lunefull, hvis den stopper opp så har jeg god erfaring med å øke temperaturen et par grader for å få den i gang igjen.
     
  7. julius

    julius
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kristiansund
    Satser på at svovellukten roer seg med litt lagring, men som sagt smaken er der :)

    Gjæret en wit på 20 - 22 grader, kanskje variasjonen som gjorde at den holdt seg i gang.
     

Del denne siden