svovel er like diffust som vinøe i Doppelbock Norbrygg definishonenHar akkurat flasket en nordtysk pils på w-34/70, og i kjeller'n står nøyaktig det samme ølet og klukker fredelig, på wlp833. Alt skulle være likt, bortsett fra gjæren.
Men 833 gir fra seg ganske kraftig med svovellukt nå. Første gang jeg bruker den. Er det vanlig? (Den fikk godt med fersk, fin gjær fra starter, og godt med oksygen. Står på 9 grader.)
Fikk litt fra 34/70, også, men ikke så kraftig. Ble borte før flasking.
svovel er like diffust som vinøe i Doppelbock Norbrygg definishonen
Promp eller fyrstikk!
Pick one or both, but not light the stick
Hvorfor vil du ha oppi annen gjær mot slutten..? For å gjære lenger ned..?Har fått smakt på 833-pilsen nå. Ikke ferdig karbonert engang, så den har langt å gå før den er ferdig, og den endelige dommen kan felles. Men den har helt klart den maltsmaken som jeg har savnet i 34/70.
Dette er sikkert ingen nyhet for gamle pilsbryggingsrever. Men hvis forskjellen er så stor som det kan virke for meg nå, er jeg lite i tvil om hvilken gjær jeg kommer til å bruke framover.
En tanke som slår meg er å prøve å blande de to. Kanskje ha oppi 34/70 (eller 830) mot slutten?
Hvorfor vil du ha oppi annen gjær mot slutten..? For å gjære lenger ned..?
Spør av ren nysgjerrighet, men har ofte slitt med å få pils ned dit jeg gjerne vil ha den.. Er dette et triks for å oppnå dette..?
Liker som regel at øl ender opp i den lave enden av forventet FG..
Det er nok promp. Fyrstikk er jo ikke så gæern't, og vel ikke noe stort problem, heller.
+1 på 833. Har ei rekke med 833 nå faktisk. Brygget 8 batcher i sommer med den. mexican lager, vienna, bock, pils, mm. En meget annvennelig gjær.
Nei, kan ikke si at jeg har ofret så mange tanker på det.Ingen problemer med svovel? Jeg sleit med det i de ølene jeg brygget med den, men regner med at det kan ha vært andre årsaker.