Hei. As we type så brygger jeg en wit, med en wlp400-starter som venter på å bli kasta oppi. Jeg har funnet et rom i kjelleren i huset jeg bor i, hvor det er 18.5 grader. Er det for kaldt for å få gjæret ut ølen helt?
Jeg har også lest litt på http://www.whitelabs.com/yeast/wlp400-belgian-wit-ale-yeast , og flere her foreslår å riste på dunken underveis, for å få den toppliggende gjæren til å gå ned i ølen og gjøre mer jobb. Er dette vanlig å gjøre?
Jeg har brygget med wlp400 en gang før, og opplevde at gjæren storkoste seg på toppen, med hvitt tykt skum og svovellukt.
Jeg har også lest litt på http://www.whitelabs.com/yeast/wlp400-belgian-wit-ale-yeast , og flere her foreslår å riste på dunken underveis, for å få den toppliggende gjæren til å gå ned i ølen og gjøre mer jobb. Er dette vanlig å gjøre?
Jeg har brygget med wlp400 en gang før, og opplevde at gjæren storkoste seg på toppen, med hvitt tykt skum og svovellukt.