I går satte jeg to dunker med Belgisk Wit, med 24 liter vørter i hver. Jeg tilsatte 2 stk. rør med fersk WLP400 (Best før: 19. Mars 2016) i hver dunk. I dag når jeg sjekket dunkene var det verken gang i gjærlåsen eller kraus på toppen. Jeg har et gjærskap som holder en jevn temperatur på 18 grader i dunkene, så temperaturforholda burde være av yppesrte klasse. Ellers gikk selve bryggingen veldig bra med perfekt OG (1.053).
Er dette bare en treg gjær som trenger litt tid, eller har det blitt tilsatt for lite gjærseller? Jeg fikk beskjed fra bryggselv (som har god kunnskap) at det var nok å kun tilsette disse to røra, uten bruk av gjærstarter.
Hva bør og kan jeg evt. gjøre?
Er dette bare en treg gjær som trenger litt tid, eller har det blitt tilsatt for lite gjærseller? Jeg fikk beskjed fra bryggselv (som har god kunnskap) at det var nok å kun tilsette disse to røra, uten bruk av gjærstarter.
Hva bør og kan jeg evt. gjøre?
Sist redigert: