Børge B
Dommer
Lagde en all-grain kølsch på fredag 18.06 (15 liter), og hadde på en smackpack med Wyeast's kølschgjær. (Denne var ikke blåst opp) Hadde også på 60 gram med eikechips - for å prøve dette for første gang.
Satt til gjæring på 16/17 grader.
I de første dagene skjedde det absolutt ingenting i gjærlåsen, men det skjedde tydelig noe i dunken.
I dag, så bobler det ca hvert 25. sekund, og som dere kan se av vedlagte bilde - ser det veldig merkelig ut i dunken.
Ser nesten ut som mugg fra utsiden.
Er dette normalt ? Spesielt for denne typen gjær ? Noen andre teorier ?
Satt til gjæring på 16/17 grader.
I de første dagene skjedde det absolutt ingenting i gjærlåsen, men det skjedde tydelig noe i dunken.
I dag, så bobler det ca hvert 25. sekund, og som dere kan se av vedlagte bilde - ser det veldig merkelig ut i dunken.
Ser nesten ut som mugg fra utsiden.
Er dette normalt ? Spesielt for denne typen gjær ? Noen andre teorier ?