VonRabben
Norbrygg-medlem
Hei
Jeg holder på å gjærer en kölsch for tiden. Den har nå stått 14 dager til gjæring ved 16[sup]o[/sup]C. Gjæren er Wyeast 2565, laget gjærstarter etter mrmalty.
OG: 1.052
SG: 1.015
Planlagt FG: 1.013
Det ligger en tykk gjærkake på toppen av ølet.
Ingen aktivitet har vært å spore de siste 5-6 dagene, tett bøtte og ingen produksjon av CO2.
1. Er gjæringen over?
2. Skal gjærkaken synke til bunn når gjæringen er over? (Dette er mitt første brygg der gjæren ikke har samlet seg på bunnen etter 14 dager)
3. Ettersom jeg har gjæret den kaldere (16[sup]o[/sup]C) enn mine andre brygg(19[sup]o[/sup]C) , vil gjæringen normal ta lengre tid?
Har planlagt å kjøre den ned gradvis til rundt 4[sup]o[/sup]C når gjæringen er ferdig, slik at gjæren bunnfeller skikkelig. Men må forsikre meg om at gjæringen faktisk er ferdig.
Skal måle SG på nytt om 3-4 dager for å se om det er noen forandring.
Setter pris på svar og tips
Jeg holder på å gjærer en kölsch for tiden. Den har nå stått 14 dager til gjæring ved 16[sup]o[/sup]C. Gjæren er Wyeast 2565, laget gjærstarter etter mrmalty.
OG: 1.052
SG: 1.015
Planlagt FG: 1.013
Det ligger en tykk gjærkake på toppen av ølet.
Ingen aktivitet har vært å spore de siste 5-6 dagene, tett bøtte og ingen produksjon av CO2.
1. Er gjæringen over?
2. Skal gjærkaken synke til bunn når gjæringen er over? (Dette er mitt første brygg der gjæren ikke har samlet seg på bunnen etter 14 dager)
3. Ettersom jeg har gjæret den kaldere (16[sup]o[/sup]C) enn mine andre brygg(19[sup]o[/sup]C) , vil gjæringen normal ta lengre tid?
Har planlagt å kjøre den ned gradvis til rundt 4[sup]o[/sup]C når gjæringen er ferdig, slik at gjæren bunnfeller skikkelig. Men må forsikre meg om at gjæringen faktisk er ferdig.
Skal måle SG på nytt om 3-4 dager for å se om det er noen forandring.
Setter pris på svar og tips